Броят на потвърдените жертви при руския ракетен удар по жилищен

...
Броят на потвърдените жертви при руския ракетен удар по жилищен
Коментари Харесай

25 жертви, 43 в неизвестност сред ракетен обстрел по блок в Днепър

Броят на доказаните жертви при съветския ракетен удар по жилищен блок в източния украински град Днепър доближи 25, измежду които едно дете. 43 души остават в неопределеност, съобщи Ройтерс, като се базира на президента на Украйна Володимир Зеленски.

Предишните данни, оповестени от общинския съвет, бяха за 23 убити и 43 изчезнали.

Зеленски заяви още, че са били ранени 73 индивида, измежду които 13 деца. 39 души са били избавени.

По-рано кметът на град Днепър Борис Филатов изрази опасения, че възможностите да бъдат открити живи хора под руините към този момент са минимални.

" Нека Бог ни помогне да намерим (поне) неколцина от (хората в неизвестност). Мисля (обаче), че (убитите) ще са десетки ", сподели Филатов.

Жилищният блок бе изумен при вълната от съветски ракетни удари в Украйна през вчерашния ден.



72 жилището са били разрушени, съобщи кметът на град Днепър. Той допусна, че цел на съветския удар е била близка електроцентрала, която обаче е била " подмината " от изстреляната от съветската войска ракета Х-22.

Този тип оръжия не се отличават с висока акуратност и по принцип се употребяват против кораби. По-рано украински и западни представители са казвали, че Русия е на път да изчерпи запасите си от ракети с точно ориентиране - тематика, която самата тя не е коментирала.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР