Броят на потребителите на устройството за нагряване на тютюн IQOS ...

Броят на потребителите на устройството за нагряване на тютюн IQOS

IQOS вече се използва от 20 милиона потребители в света

Броят на консуматорите на устройството за нагряване на тютюн IQOS към този момент са нарастнали до общо 20,4 милиона по целия свят, от които 73% са минали напълно на него и са спрели цигарите. Увеличават се и маркетите, на които Филип Морис Интернешънъл оферира водещата си бездимна платформа-те доближават към този момент общо 70 , измежду които са и финалните включили се-Египет, Норвегия и Исландия. Това излиза наяве от оповестения отчет с финалните финансови резултати на

Лидерът в трансформацията на тютюневата промишленост означава прогрес в осъществяването на визията си за бъдеще без пушек, отчитайки растеж от 33% на чистите доходи от продуктите без пушек. Бездимните алтернативи към този момент генерират близо 30% от общите чисти доходи на Филип Морис Интернешънъл, като за съпоставяне те са били 23% през същия срок на 2020 година Обемите на доставки на нагреваемите тютюневи произведения за финалния срок са нарастнали с 24%, а тези на конвенционалните и бездимните произведения общо с 2.1% по отношение на същия срок предходната година или с 1.5% от началото на годината. Все повече пълнолетни пушачи избират да преминат на IQOS, като размерите на доставки на нагреваемите произведения към този момент съставляват 13% от общите размери на доставки, което е съществен растеж, съпоставено със единствено 5% през 2018 година

Това води и до по-високия пазарен порцион на нагреваемите тютюневи произведения на всички маркети отвън Съединени американски щати, на които се оферира IQOS, който сега доближава до 6.8%. Отчитайки възходящата наклонност, от ФМИ прогнозират съществено нарастване на общите си размери на доставки на бездимни произведения и конвенционални цигари в края на годината.
 Потребителите на IQOS по света са нарастнали до близо 18 милиона през 2020 година, макар пандемията
Потребителите на IQOS по света са нарастнали до близо 18 милиона през 2020 година, макар пандемията

Нарастващото самопризнание за функцията на устройствата за нагряване на тютюн за възстановяване на социалното здраве по света, е измежду главните достижения, включени във финансовите резултати на Филип Морис Интернешънъл за 2020 година

Компанията обяви растеж на общите си чистите си доходи от 7.6% през финалното тримесечие, достигайки до 8,12 милиарда $, макар рестриктивните мерки във веригата за доставки, наложени от пандемията. В резултат чистата печалба на акция набъбна до 1,58 $, което надвишава прогнозите на анализаторите за 1,55 $.

Ръстът при бездимните произведения се дължи на положителното показване на устройството за нагряване на тютюн IQOS по света и възходящия брой пълнолетни пушачи, които го предпочитат, както и на мощния старт на най-новия модел IQOS ILUMA, който бе пуснат недавна на маркета в Япония, означават от компанията.

" Затвърждаваме увереността си в постигането на задачите за напредък за срока 2021-2023 година, макар евентуалните лишения за доставки на устройствата, които биха могли да се следят в първата половина на 2022 година и да забавят темпа на напредък на нови консуматори на IQOS ", съобщи основният екзекутивен шеф на ФМИ Яцек Олчак.

Растеж в нови сфери, отвън никотина и тютюна

В началото на годината компанията съобщи, че форсира хода на трансформацията си към бъдеще без пушек, както растежа в нови сфери отвън тютюна и никотина. В резултат през финалните няколко месеца Филип Морис Интернешънъл пристъпи към придобиванията на няколко фармацевтични фирми-датската Fertin Pharma, американската OtiTopic и английската Vectura.

Компанията възнамерява до 2025 година да генерира доходи от най-малко 1 милиарда $ от производството и комерсиализацията на нови артикули отвън тютюна и никотина-съвременни лечебни произведения и артикули за по-положителен живот за орален банкет или инхалиране.
 IQOS е най-пожеланият бездимен артикул във Англия
IQOS е най-пожеланият бездимен артикул във Англия

7 от 10 консуматори на устройството съумяват да спрат напълно цигарите

Първите дейности започнаха през юли, когато водещата тютюнeвa ĸoмпaния обяви предлагането си за придобиване на Fertin Pharma. Фармацевтичната компания, основана в Дания, се е специализирала в производството на лекарствени артикули и произведения за по-положителен живот, основани на системи за орален банкет (таблетки, дъвки и други системи). Сделката по придобиването за 820 млн. $ завърши през септември.

През август ФМИ нaпpaви пopeднa cтъпĸa в paзшиpявaнeтo нa пopтфoлиoтo cи в пocoĸa тepaпeвтични пpoдyĸти, които не са обвързвани с тютюна и ниĸoтина. Международният водач закупи aмepиĸaнcĸaтa ОtіТоріс-ĸoмпaния, ĸoятo paзpaбoтвa мeдиĸaмeнти чpeз инxaлиpaнe. Tя e извecтнa cъc cвoя инoвaтивeн мeдиĸaмeнт зa лeчeниe нa ocтъp миoĸapдeн инфapĸт, ĸoйтo cъдъpжa aцeтилcaлицилoвa ĸиceлинa и ce пpиeмa чpeз инxaлaция-лекарство в финален етап на изпитване. Πъpвoнaчaлнитe peзyлтaти oт ĸлиничнитe изпитвaния нa мeдиĸaмeнтa coчaт, чe eфeĸтът му e знaчитeлнo пo-бъpз-2 минyти посредством инхалиране в cpaвнeниe c 20 минyти пpи филмиpaнитe тaблeтĸи acпиpин зa дъвчeнe. Taзи cĸopocт e бeз пpeцeдeнт и имa знaчитeлeн пoтeнциaл дa пoдoбpи знaчитeлнo cъcтoяниeтo пpи пaциeнти, пpи ĸoитo имa pиcĸ oт cъpдeчeн yдap, coчи мeдицинcĸaтa cтaтиcтиĸa.

През септември ФМИ обяви завършването на договорката по придобиване на 75% от дяловете на водещата английска фармацевтична компания за произвеждане на инхалатори Vectura на цена 1.2 милиарда $. По мотив на предлагането за придобиване основният екзекутивен шеф на ФМИ Яцек Олчак разяснява: " Развълнувани сме от сериозната функция, която Vectura ще има в стратегията ни за напредък в сфери, отвън тютюна и никотина. "

Източник: money.bg