Броят на полетите на американски стратегически бомбардировачи близо до руските

...
Броят на полетите на американски стратегически бомбардировачи близо до руските
Коментари Харесай

US бомбардировачи все по-често се появяват на руските граници в Балтийско море

Броят на полетите на американски стратегически бомбардировачи покрай съветските граници в зоната на отговорност на Балтийския флот се е нараснал фрапантно, сподели командващият флота адмирал Александър Носатов.

През 2020 година „ в региона на отговорност на Балтийския флот бяха регистрирани повече от хиляда разследващи полета покрай държавната граница “, сподели Носатов. Той означи, че това е "с към 100 и петдесет повече ", в сравнение с през 2019 година

В същото време стратегическите бомбардировачи на Съединени американски щати през 2020 година се приближиха до границите на Русия повече от 10 пъти, а през 2019 година „ бяха маркирани единствено два такива случая “. Освен това „ за пръв път стратегически бомбардировачи правят групови полети “.

Носатов призна, че „ всичко това не може да не тормози “, належащо е „ в допълнение подсилване “ на Противовъздушна отбрана. Той сподели, че „ Балтийското небе е предпазено от военен авиационен полк, въоръжен със самолети Су-27, поделение за противовъздушна защита, въоръжено със зенитно-ракетни системи S-400 Triumph, обособен зенитно-ракетен полк, въоръжен със система за противовъздушна защита Tor-M2, системи за Противовъздушна отбрана кораби ".

Отбелязва се, че „ силите за противовъздушна защита на флота годишно вземат участие в на практика ракетни изстрелвания на полигоните Ашулук и Капустин Яр и резултатът от тези изстрелвания е непроменяемо висок “.

Ще напомним, че Носатов описа по какъв начин Русия ще реагира на натрупването на войски на НАТО покрай границите на Калининградска област. Година по-късно в Калининградска област ще се появи мотострелкова дивизия като част от армейския корпус на крайбрежните и сухопътни сили на Балтийския флот, оповестяват източници.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР