Броят на починалите от новия коронавирус (COVID-19) през изминалото денонощие

...
Броят на починалите от новия коронавирус (COVID-19) през изминалото денонощие
Коментари Харесай

Пореден ден със счупени рекорди за заразени и починали от COVID-19 в Русия

Броят на умрелите от новия ковид (COVID-19) през миналото денонощие в Русия е 1 036 души против 1 028 умряли през вчерашния ден, с което общият брой на умрелите от началото на епидемията в страната доближи 227 389 души, осведоми ТАСС.

Това е нов връх за умряли в границите на 24 часа от началото на епидемията, демонстрират данните на съветския действен щаб за битка със болестта. Вчера умрелите също бяха рекордно доста.

Условната смъртност (крайната може да бъде избрана едвам след края на епидемията) остана на равнище от 2,8 %.

Русия се подрежда на пето място в света по брой умряли по време на пандемията след Съединени американски щати, Бразилия, Индия и Мексико и е надалеч напред по този индикатор спрямо останалите страни в Европа.

Броят на публично записаните инфектирани през последното денонощие в Русия е 36 339 суши, с което общият брой на инфектираните от началото на епидемията в страната към този момент е 8 131 164 души. Това също е нов връх в границите на 24 часа от началото епидемията в Русия.

Русия се подрежда на пето място в света по брой инфектирани по време на пандемията след Съединени американски щати, Индия, Бразилия и Англия.

Броят на по този начин наречените дейни случаи, т.е. пациенти, които са на лекуване сега, се е нараснал до 812 168, следва от известието от централата.

Броят на възобновените след заразяване с ковид се е нараснал с 25 895 дневно до 7 091 607.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР