Броят на официално регистрираните заразени с новия коронавирус (COVID-19) през

...
Броят на официално регистрираните заразени с новия коронавирус (COVID-19) през
Коментари Харесай

Москва счупи рекорда за заразени в рамките на денонощие

Броят на публично записаните инфектирани с новия ковид (COVID-19) през миналото денонощие в Москва се е нараснал с 9 056 души , като това е връх от началото на епидемията. Това оповестиха от съветския действен щаб за битка със болестта, представени от ТАСС.

От началото на пандемията в съветската столицата са регистрирани общо 1 269 145 инфектирани . Вчера бяха регистрирани 6 195 новозаразени.
 Кметът на Москва: Ситуацията с ковид е трагична
Кметът на Москва: Ситуацията с ковид е трагична

Обяви наложителна имунизация против вируса в бранша на услугите

През последните 24 часа в Москва са регистрирани 78 умряли поради ковид, което е най-високата стойност от 19 януари . С това общият брой на жертвите на COVID-19 в съветската столица към този момент е 21 276 души .

В момента 137 470 души не престават лекуването си в съветската столица.

Иначе в цяла Русия са регистрирани 17 262 новозаразени през последното денонощие, като това е най-много от 1 февруари. С това общият брой на инфектираните от началото на епидемията в страната се усили до 5 281 309 души .

Русия се подрежда на шесто място в света по брой инфектирани след Съединени американски щати, Индия, Бразилия, Франция и Турция.
 Москва затваря за три дни
Москва затваря за три дни

Локдаунът е поради пик на случаите на ковид

453 души са умряли от COVID-19 в цяла Русия през последните 24 часа, като това е най-големият брой жертви в границите на денонощие от 18 март. От началото на епидемията в страната са умряли общо 128 445 души .

По брой умряли по време на пандемията Русия се подрежда също на шесто място след Съединени американски щати, Бразилия, Индия, Мексико и Перу.

По-рано Москва удължи въведените ограничения поради внезапното увеличение на инфектираните до 29 юни, откакто те трябваше да спрат да работят в събота. Някои хранителни обекти, детски площадки, зоопаркове и други затварят, заведенията ще са с лимитирано работно време.
 В Русия максимален брой умряли от COVID-19 от 23 март
В Русия максимален брой умряли от COVID-19 от 23 март

Вече близо 128 хиляди умряли от началото на епидемията в страната

Започва и опит - в някои заведения за хранене и кафенета ще има " зони, свободни от Коронавирус ", които ще могат да работят без ограничавания. Само хора със документ за втора доза ваксина ще могат да влизат там посредством QR код.

По-рано кметът на Москва Сергей Собянин предизвести, че в съветската столица скоро могат да се вкарат краткотрайни строги ограничения, с цел да се ограничи разпространяването на ковид.
 Още краища в Русия вършат COVID-19 имунизациите наложителни за личния състав на фирмите
Още краища в Русия вършат COVID-19 имунизациите наложителни за личния състав на фирмите

Критици настояват, че няма правно съображение за изискването
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР