Броят на новозаразените с коронавирус във Франция за седемдневен период

...
Броят на новозаразените с коронавирус във Франция за седемдневен период
Коментари Харесай

Броят на новозаразените във Франция за 7-дневен период е най-висок от шест седмици

Броят на новозаразените с ковид във Франция за седемдневен интервал доближи през вчерашния ден най-високото си ниво от шест седмици и половина насам - 18 270 души, а броят на хората, лекувани от Covid-19 в интензивно поделение, се усили до 2800 за първи път от един месец, съобщи Ройтерс.

За разлика от Германия, Франция към този момент не постанова трета национална карантина, само че от събота полицейският час стартира по-рано - в 18 ч., и управляващите споделят, че този начален час ще остане в действие минимум две седмици, с цел да се забави разпространяването на инфекцията.

Премиерът Жан Кастекс удостовери пред телевизия Франс 5, че може да бъде въведена нова карантина, в случай че обстановката се утежни. Неотдавнашни социологически изследвания сочат, че болшинството от французите считат, че сходна мярка в последна сметка ще се окаже нужна.

" Основната ми грижа е да взема верните решения в вярното време... следим развиването на пандемията ежедневно ", съобщи Кастекс.

Френските здравни управляващи записаха 3736 новозаразени с ковид за последните 24 часа, което е по-малко от регистрираните през вчерашния ден 16 642 случая, само че повече от записаните предишния понеделник 3582 новозаразени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР