Броят на незаконните мигранти, депортирани от Турция тази година, се

...
Броят на незаконните мигранти, депортирани от Турция тази година, се
Коментари Харесай

Наводниха Турция: Депортират афганистанските бежанци с 213 ч...

Броят на противозаконните мигранти, депортирани от Турция тази година, се е нараснал със 149% в съпоставяне със същия интервал на миналата година и доближи 97 448.

Съвсем неотдавна 227 противозаконни мигранти от Афганистан, които са били държани в Центъра за извеждане Лозенград, село Пехливанкьой, бяха доведени на летището в Истанбул и върнати назад в страната си 

По информация на дирекция " Управление на миграцията " на Министерство на вътрешните работи това е 213-ият под наем полет до Афганистан от началото на 2022 година

От началото на 2022 година общо 55 502 афганистански жители са върнати в страната им, в това число 40 510 на борда на 213 чартърни полета и 14 992 на постоянни полети.

Също през тази година общо 11 025 противозаконни мигранти бяха безвредно върнати в Пакистан с два чартърни полета и постоянни полети.

В съпоставяне със същия интервал на миналата година се следи 206% нарастване на афганистанските жители, 28% нарастване на пакистанските жители и 180% нарастване на чужденците с други националности във връзка с депортациите. Освен това броят на противозаконните мигранти, депортирани от 2016 година насам, доближи 422 957.

Благодарение на ограниченията за сигурност, подхванати по границите, 242 525 противозаконни мигранти са били отбръснати да влязат в страната през 2022 година

Турция е основна директна точка за търсещите леговище, които се пробват да преминат в Европа, с цел да стартират нов живот, изключително тези, които бягат от война и гонене. 

Турция разположи спомагателни подкрепления на източната си граница с Иран. Сигурността на границите е подкрепена от частична стена и софтуерни системи за попречване на нов приток на мигранти.

Турция е хазаин на близо 5 милиона бежанци – повече от която и да е страна в света. 

Смята се, че афганистанците са втората по величина бежанска общественост в Турция след сирийците. Много от мигрантите, идващи през Иран, се насочват към Истанбул, с цел да намерят работа или незаконен канал за Европа. Европейският съюз и западните сътрудници обявиха, че Турция ще играе жизненоважна роля в предотвратяването на незаконното прекосяване на противозаконни афганистански мигранти в Европа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР