Броят на жертвите след цунамито, причинено от вулкана Анак Кракатау

...
Броят на жертвите след цунамито, причинено от вулкана Анак Кракатау
Коментари Харесай

373-ма са загиналите и близо 1500 души са ранени в Индонезия

Броят на жертвите след цунамито , породено от вулкана Анак Кракатау доближи 373 души , оповестява БиБиСи. Смята се, че вулканичната активност е провокирала подводно свлачище.

" 1,459 души са ранени, а 128 остават безследно изчезнали ", разяснява представителят на службата Сутопо Нугрохо. Крайбрежните поданици до вулкана са предизвестени да стоят надалеч от плажовете , защото нови изригвания може да провокират друго цунами. Анак Кракатау изригна още веднъж през вчерашния ден, изхвърляйки пепел и пушек .

Спасителните екипи са затруднени от блокирани пътища , само че тежкотоварно съоръжение се транспортира до мощно наранени региони, с цел да помогне в търсене на жертви.

Говорителят на Националната организация за ръководство при бедствия заяви на конференция, че друго цунами е опция поради продължаващите вулканични изригвания на Анак Кракатау.

" Препоръките на метеорологичната, климатологичната и геофизичната организация са , хората не би трябвало да правят действия на плажа и би трябвало да стоят надалеч от брега за известно време ".

 Жертвите на цунамито в Индонезия към този момент са 281
Жертвите на цунамито в Индонезия към този момент са 281

Бедствието остави без дом към 11 700 души...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР