Броят на жертвите от изригването на вулкана Фуего в Гватемала

...
Броят на жертвите от изригването на вулкана Фуего в Гватемала
Коментари Харесай

99 са загинали от изригването на Фуего в Гватемала

Броят на жертвите от изригването на вулкана Фуего в Гватемала към този момент доближава 99 души, като за изчезнали се считат близо 200 по най-нови данни, оповестиха управляващите в централноамериканската страна, представени от Франс прес.
Досега се говореше за 84 починали.
Спасителните работи в покрайнините на вулкана, ситуиран на към 40 км югозападно от едноименната столица на Гватемала, бяха спънати от нови детонации и изхвърляния на лава, три дни след първото мощно изригване.
"Активността продължава и не отслабва, за което приказват редица физически признаци. По-слаби детонации се установяват приблизително по 4-5 в час, като не се изключват и по-мощни в околните часове или дни ", означи гватемалският институт по вулканология и предизвести хората да не остават в засегнатата зона. Посочва се и зародилата заплаха от земни свличания заради мощните превалявания нощес.
До момента с изключение на починалите и изчезналите има 46 ранени, а евакуираните от зоната са близо 12 100, заяви националният координационен център за битка с естествени бедствия. От стихията са наранени към 1,7 млн. гватемалци. В страната е разгласен тридневен печал.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР