Броят на жертвите на земния трус на индонезийския остров Ломбок

...
Броят на жертвите на земния трус на индонезийския остров Ломбок
Коментари Харесай

Броят на загиналите при земетресението в Индонезия достигна 142 души

Броят на жертвите на земния трус на индонезийския остров Ломбок доближи 142 души, заяви през днешния ден представител на локалните управляващи, представен от ДПА. Рано тази заран спасители възобновиха издирването на оживели след руините на острова, ударен от мощно земетресение с магнитуд 7 по Рихтер.


Около 900 индонезийски и задгранични туристи се изтеглят през днешния ден от островчетата Гили, които се намират покрай Ломбок.

Към 200 туристи към този момент са напуснали трите островчета, а за други 700 евакуацията следва, заяви представител на националната организация за справяне с естествени бедствия Сутопо Пурво Нугрохо.

Хотелите на Гили пострадаха от мощния трус, последван от оповестяване на паника за заплаха от цунами, провокирала суматоха. Много туристи желаеха да отпътуват за Ломбок, с цел да стигнат до летището в основния град Матарам.

" Индонезийски екскурзиант е умрял на Гили Мено, а доста са ранени, по-голямата част имат счупвания ", разгласи за Агенция Франс Прес представителят на организацията в Ломбок.

Трусът от неделя вечерта беше плитък - на дълбочина 10 км - и беше усетен също на прилежащия остров Бали, най-голямата туристическа атракция в разположения в Югоизточна Азия архипелаг Индонезия.

Няколко вторични труса през днешния ден провокираха нови страхове.

Повечето жертви на труса са се намирали в планински регион в северната част на Ломбок, надалеч от главните туристически обекти в южната и западната част на острова, доста известни с плажовете си и пътеките за пешеходен туризъм.

Правителствена делегация на Сингапур отпред с министъра на вътрешните работи и правораздаването К. Шанмугам се оказа в епицентъра на мощното земетресение на Ломбок, описа през днешния ден персонално министърът във Facebook, заяви ТАСС. Сингапурската делегация пристигнала в град Матарам на конференция по сигурността. Министърът бил настанен на 10 етаж в хотел. Той почувствал мощния трус и видял, че стените на стаята му стартират да се разрушават.

" Взех единствено най-необходимото, в това число компютъра със служебната ми преписка. Бяхме на открито, а по-късно ни настаниха в дребен триетажен хотел ", написа министърът. Той разгласява във Facebook и свои фотоси на последствията от стихията.

Сингапурският министър описа също за хаоса на летището в Ломбок. Властите оповестиха за леки вреди, които няма да се отразят на работата на аеропорта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР