Броят на жертвите на земетресението на индонезийския остров Ломбок вече

...
Броят на жертвите на земетресението на индонезийския остров Ломбок вече
Коментари Харесай

Расте броят на загиналите при земетресението в Индонезия

Броят на жертвите на земетресението на индонезийския остров Ломбок към този момент е 91 души. Спасители търсят оживели под рухналите здания, а туристите всеобщо напущат острова.

 © Българска телеграфна агенция
Рано тази заран спасители възобновиха издирването на оживели след руините на остров Ломбок, ударен от мощно земетресение с магнитуд 7 по Рихтер. Земетресението повреди хиляди постройки и евентуално броят на жертвите ще пораства. Повечето от починалите са в северната и западната част на острова, надалеч от обичаните на туристите места. Въпреки това, гостите на Ломбок всеобщо напущат. Около 900 туристи и чужденци са почнали да се изтеглят.

Мод Погиали, френска туристка: За страдание, това бе първото ни посещаване в Индонезия и мисля, че ще бъде последното за моето семейство. Бяхме тук и при първото земетресение и по този начин и не се успокоихме. Имаше нещо във въздуха, което не беше обикновено и беше плашещо.

Вчерашното земетресение удари тъкмо седмица откакто по-лек трус провокира гибелта на 16 души на остров Ломбок. Вчерашния трус е бил усетен и на прилежащия остров Бали. Издаденото предизвестие за цунами е провокирало суматоха и хората са се втурнали да търсят безвредно място.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР