Броят на хоспитализираните като процент от общо боледуващите беше намалял

...
Броят на хоспитализираните като процент от общо боледуващите беше намалял
Коментари Харесай

Има елемент на генетична склонност към по-тежко боледуване от COVID-19

Броят на приетите в болница като % от общо боледуващите беше намалял доста, само че в този момент имаме действителен пик, сподели пулмологът
Пулмологът доктор Александър Симидчиев разяснява настоящата конюнктура в страната ни във връзка с разпространяването на COVID-19. Той сподели графики, съгласно които сега проби вършат единствено хора, които имат доста мощно изявени признаци на болестта. По думите му обаче общият брой на инфектираните е понижен.

„ В момента имаме висок % позитивни проби, а невисок сбор проби. Броят на категоричност е вторият най-голям от началото на пандемията до момента, което значи, че по-трудно ще я направляваме. Положителната вест е, че сегашният пик е с наклонност към намаляване. Ниска е честотата на новопоявяващите се заболели “, разкри доктор Александър Симидчиев в ефира на Нова телевизия.

Друга графика демонстрира, че процентът на приетите в болница пациенти по отношение на тези, дали позитивен резултат на тест, се покачва.

„ Броят на приетите в болница като % от общо боледуващите беше намалял доста, само че в този момент имаме действителен пик. Имаме заболели, които се хоспитализират, от тях в интензивно поделение си стои една непрекъсната численост от началото на пандемията “, сподели той.

„ Справяме се по-добре с пандемията в дълготраен проект “, акцентира пулмологът.

Той се обоснова на това, че процентът на умрелите в резултат на заразяване с COVID-19 се намалява, въпреки и гладко. По думите на доктор Симидчиев ниският брой на имунизации у нас слага здравната система в непрекъсната неустойчивост.

Той разяснява и новия случай, при който жена обиколи няколко здравни заведения, до момента в който бъде призната за лекуване от болестта.

„ Системата ни не е подредена и структурирана по този начин, че да работи като същинска система “, безапелационен е лекарят.

Д-р Симидчиев твърди, че има детайл на генетична податливост към това да се боледува по-тежко от COVID-19.

По думите му е проблем да се заразяваме постоянно.

„ Когато боледуваме, склонността за тежко боледуване през идващите пъти не е толкоз огромна. Факт е обаче, че с всяко последващо боледуване този вирус по малко в допълнение поврежда нашата система “, акцентира лекарят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР