Броят на хората, заразени с мерингинт от столичната детска градина

...
Броят на хората, заразени с мерингинт от столичната детска градина
Коментари Харесай

Расте броят на заразените с менингит от столична детска градина

Броят на хората, инфектирани с мерингинт от столичната детска градина " Вълшебство " пораства. Това оповестиха от Столичната районна здравна ревизия.

Припомняме, че нощес излезе информация за в столичната детска градина. По-рано през днешния ден стана ясно, че едно от децата е умряло. Според информацията става въпрос за първото инфектирано дете, като това е станало още в края на предходната седмица. То е на 5 години и е било в трета група.
Кацаров: Не е изолиран патогенен менингокок при умрялото дете
Не е изолиран патогенен менингокок, както се очакваше, нито при умрялото дете, нито при контактните лица. Взети са всички нужен...

Сега СРЗИ към този момент оповестява, че при 23 души е открито съществуване на менингокок при проучване на контактните лица на инфектираните деца. Към момента на проучването те са без здравословни недоволства и клинична симптоматика. Насочени са за наблюдаване и осъществяване на антибиотична профилактика.

Столичната РЗИ е взела всички противоепидемични ограничения, откакто са получили сигнал за умряло дете с евентуална инфекциозна патогенеза. Малко по-рано през днешния ден стана ясно, че умрялото 5-годишно дете е едно от инфектираните с менингит.

Веднага са подхванати дейности по пробонабиране и проучване на контактните деца, техните братя и сестри и личния състав на детското заведение.

Извършено е епидемиологично изследване и е разпоредена стерилизация на Детска градина " Вълшебство ". Към момента се чакат резултатите от пробонабиранията на всички деца и личния състав на детското заведение, както и окончателната хистология и патоанатомична диагноза на умрялото дете.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР