Броят на хората с коронавирус във френските болници се увеличи

...
Броят на хората с коронавирус във френските болници се увеличи
Коментари Харесай

Скок на хоспитализациите от Covid във Франция

Броят на хората с ковид във френските лечебни заведения се усили с 888 души през миналите 24 часа и в този момент е 25 775, заяви здравното министерство. Това е най-голямото нарастване за денонощие от началото на ноември 2020 година, преди да стартира имунизацията във Франция, съобщи Ройтерс. За последно пациентите с ковид в лечебните заведения са били над 25 000 на 17 декември 2020 година

Според данните на здравното министерство от през вчерашния ден броят на хората в интензивно поделение нараства с 61 до 3913, откакто преди този момент в продължение на четири дни е бил в плато.

Френският Институт " Пастьор " сподели предходната седмица, че чака пик на новозаразените с разновидността Омикрон в средата на януари, последван от още един през втората половина на месеца и за приетите в болница.

За последното денонощие министерството регистрира над 278 000 нови инфекции, което е с 6 % по-малко на седмична основа, както и първи спад на седемдневна база за годината.

Предишното денонощие междинният брой на новозаразените на седмична основа падна на 294 452, откакто в събота бяха регистрирани рекордните малко над 297 000. Това беше първи спад от средата на ноември, когато новозаразените бяха приблизително по към 10 000 дневно.

Преди два дни френският парламент дефинитивно утвърди най-новите ограничения на държавното управление за битка с пандемията, в това число имунизационните паспорти, на които се опълчиха протестиращите против имунизацията.

Новият закон, който мина мъчно през Народното събрание, тъй като опозицията откри някои негови положения за прекомерно строги, ще изисква хората да удостоверяват, че са имунизирани против ковид, с цел да влизат на публични места като кафенета, заведения за хранене, кина и влакове, пътуващи на дълги дистанции.

Сега неимунизираните могат да посещават тези места, в случай че имат негативен резултат от изработен неотдавна тест.

Близо 78 % от популацията на Франция е изцяло имунизирано.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР