Броят на хората, починали следствие на инфекция с коронавирус във

...
Броят на хората, починали следствие на инфекция с коронавирус във
Коментари Харесай

Жертвите на COVID-19 във Франция вече са над 100 хиляди

Броят на хората, умряли разследване на зараза с ковид във Франция мина психическата граница от 100 000 души. Така тя стана третата страна в Европа, след Англия и Италия, минала този предел. Френските експерти по демография регистрират и наклонност за спад на продължителността на живота, оповестява Българска национална телевизия.

Един от 1000 французи е умрял след заразяване с ковид предходната година. Констатацията е на френския Институт за демографски проучвания. Според учените това е довело до спад с шест месеца на продължителността на живота.

" Нека го кажем, шест месеца наподобява малко, само че в действителност е доста на фона на несъразмерната смъртност ", съобщи Жил Пизон, Френски институт за демографски проучвания.

Същевременно във Франция се следи понижение на смъртните случаи, породени от сезонен грип или пътни произшествия. Демографските експерти означават и друго отражение на пандемията върху живота на французите. След цялостното затваряне през март и април предходната година се очакваше нарастване на раждаемостта. Но статистиката демонстрира друго.

" Девет месеца по-късно няма " бейби взрив ", а виждаме понижаване на ражданията. Този спад е 4 % през ноември, спрямо ноември 2019 година 13 % по-малко са новородените през януари 2021 година ", съобщи Жил Пизон, Френски институт за демографски проучвания.

Едно от обясненията да има по-малко бебета във Франция е, че доста двойки са отсрочили проектите си да имат дете за по-късен, по-спокоен и предвидим стопански интервал.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР