Броят на хората, починали от коронавирусна инфекция във Франция, скочи

...
Броят на хората, починали от коронавирусна инфекция във Франция, скочи
Коментари Харесай

Жертвите на COVID-19 във Франция надминаха 13 000


Броят на хората, умряли от коронавирусна зараза във Франция, скочи с близо 1000 до 13 197, само че броят на хората в отделения за интензивно лекуване понижава леко за втори ден поред, откакто карантината в цялата страна стартира да дава резултати, съгласно здравните управляващи, предава Reuters, представена от Агенция " Фокус ".

Министерството на здравеопазването съобщи, че 7004 души се намират в интензивни отделения, което съставлява спад от 62 души или 0,9% след спад от 1% в четвъртък.

„ Изглежда, че доближаваме платото на епидемията, въпреки и с високо равнище “, сподели шефът в здравното министерство Жером Саломон на всекидневен брифинг, излъчен посредством видеовръзка.

980 са новите жертви с ковид за последните 24 часа във Англия. С това броят на умрелите в страната е към този момент 8958. Здравното министерство за следващ път прикани сънародниците си да съблюдават карантината и да си стоят вкъщи макар хубавото време, което се чака на следващия ден и вдругиден, когато се чества Великден.

Колкото и топло да е, колкото и изкушаващ да е паркът или плажът покрай вас, всички би трябвало да си останат у дома. Защото в лечебните заведения на страната лекарите и сестрите от службата за публично опазване на здравето се борят непрекъснато да могат хората, които са в доста тежко положение, да дишат, посочи отрасловият министър.

Премиерът Борис Джонсън, който се възвръща от COVID-19 в лондонска болница, е почнал да прави къси разходки, откакто през вчерашния ден излезе от интензивното поделение и бе трансфериран в болнична стая. Министър-председателят прави по няколко стъпки, които редува с интервали на отмора в границите на грижите, който получава, с цел да се възвърне, сподели негов представител. Той посочи, че Джонсън е в началната фаза на оздравяването си и връщането му отпред на държавното управление ще зависи от мнението на лекуващия го екип.

Най-засегната от епидемията страна в Европа – Италия, разгласи, че удължава изключителното състояние до 3 май. Дотогава ще продължи и наложената обсада в цялата страна, с цел да се ограничи разпространяването на ковид, макар че някои типове магазини ще могат да бъдат отворени още веднъж от 14 април.

Това е мъчно, само че належащо решение, за което поемам цялата политическа отговорност, разгласи на брифинг министър председателят Джузепе Конте.

Италия вкара цялостна карантина на 9 март. Сред няколкото изключения от удължаването на периода на блокадата, Джузепе Конте уточни книжарниците, магазини за писалищен материали и магазините, продаващи детски облекла, които ще могат да бъдат отворени още веднъж от 14 април.

Той също по този начин разяснява и реализирана в четвъртък договорка сред министрите на финансите на еврозоната по отношение на общия стопански пакет за подкрепяне на страните от блока, като означи, че " към момента не е незадоволителна ", добавяйки, че Италия ще продължи да се бори за издаването на общ дълг чрез взаимни еврооблигации.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР