Броят на чуждестранните туристи, посетили Турция през първите четири месеца,

...
Броят на чуждестранните туристи, посетили Турция през първите четири месеца,
Коментари Харесай

800 000 българи посетили Турция само за 4 месеца

Броят на задграничните туристи, посетили Турция през първите четири месеца, се е нараснал с близо 30 % по отношение на същия интервал на предходната година, сочат формалните данни, оповестени през днешния ден, осведоми в. „ Сабах “. България се подрежда на трето място, като през първите четири месеца на годината Турция е била посетена от 797 956 български жители, което е с 17,45 % повече по отношение на същия интервал на 2022 година

През първите четири месеца Турция е била посетена от над 9,53 милиона чужденци, демонстрират данните на министерството на културата и туризма, което съставлява нарастване от 27,5 % на годишна база, оповестява „ 24 часа “.

Тази година се следи нарастване на броя на туристите от редица страни, в това число от България, Русия, Германия и Англия.

Над 1,15 милиона руснаци са посетили Турция от началото на тази година, което е със 135 % повече по отношение на същия интервал на мината година. На второ място се подрежда Германия (966 336 немски жители са пристигнали в Турция в интервала януари-април), което съставлява нарастване от 18,74 % по отношение на предходната година.

След България, която заема трето място, Иран и Обединеното кралство се подреждат на четвърто и пето по брой на туристи, пристигнали в Турция тази година.

Истанбул, най-големият град в Турция и привлекателен туристически център, е посрещнал над половината от всички задгранични гости, или близо 4,77 млн. души. Следва средиземноморският курорт Анталия, посетен от 1,6 млн. задгранични туристи през първите четири месеца на годината и намиращият се покрай България и Гърция град Одрин, посетен от 1,1 млн. задгранични туристи.

Само през април в Турция са пристигнали 3,3 млн. задгранични туристи, което е с над 29 % повече по отношение на м.г.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР