Броят им през настоящата година ще достигне 900 милионаПриходите от

...
Броят им през настоящата година ще достигне 900 милионаПриходите от
Коментари Харесай

Над милиард абонати в глобален роуминг до няколко години

Броят им през актуалната година ще доближи 900 милиона

Приходите от роуминг на едро ще надвишават 41 милиарда $ през 2024 година
(снимка: CC0 Public Domain)

Броят на клиентите на световен роуминг в света ще доближи 1,1 милиарда души през 2024 година Като се има поради, че за 2020 година прогнозата сочи 900 милиона клиенти, това значи нарастване от 28% през идващите четири години, съгласно отчет на Juniper Research.

Моделът на роуминг „ на едро ” ще бъде от решаващо значение за превъзмогване на проблемите от огромния трафик на данни, основан от нови технологии като 5G и RCS (Rich Communication Services). Роумингът на едро допуска, че операторите подписват двустранни съглашения, които подсигуряват взаимно потребление на мрежите им от клиентите.

Тези съглашения включват авансово контрактувани разноски и заслужено потребление на гласови услуги, SMS и услуги за данни при роуминг. Изследователите считат, че съществуващите съглашения за търговия на едро с роуминг ще би трябвало да бъдат изменени, с цел да отразят огромните размери трафик на данни, генерирани от 5G връзките.
още по тематиката
RCS също се чака да окаже спомагателен напън върху операторите, които оферират роуминг услуги. За да поддържат високо качество на обслужване на клиентите, операторите би трябвало да разширят споразуменията за роуминг на едро, тъй че да включват и RCS.

Според експертните оценки на Juniper Research, общите доходи от роуминг на едро ще надвишават 41 милиарда $ през 2024 година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР