Броени седмици вече остават до началото на 18-ото Европейско първенство

...
Броени седмици вече остават до началото на 18-ото Европейско първенство
Коментари Харесай

Кой може да поднесе изненадата на Евро 2020/21?


Броени седмици към този момент остават до началото на 18-ото Европейско състезание по футбол. Плановете на УЕФА Евро 2020 да означи 60-ата годишнина от първия континентален шампионат бяха провалени от коронавирусната пандемия. Заради международната здравна рецесия огромният конгрес беше изместен с една година, само че все пак формалното название се резервира. Големите любимци на Европейското са ясни - Франция, Испания, Германия, Белгия, не са дребни възможностите за триумф на Англия, Италия, Нидерландия и Португалия.

 

Шампионът съвсем несъмнено ще бъде излъчен от тази компания. А може ли някой от “малките ” да сервира огромна изненада. Трудно е да си представим някой от по-ниско поставените да стигне до четвъртфинал, какво остава за купата. Кои тимове са считани за новобранци на Евро 2020? Като създадем информация с коефициентите на , с най-малки шансове да излязат от своите групи са тимовете на Унгария и Северна Македония.

 

Маджарите завоюваха “нашия ” поток, като по пътя с изключение на България отстраниха и Исландия. И макар че ще бъдат домакини в две от срещите, унгарците имаха малшанса да попаднат в “групата на гибелта ”, като жребият стана явен още преди квалификационните плейофи. Срещу Франция, Португалия и Германия възможностите за освен това от последно място са илюзорни.

 

Що се отнася до македонците, като дебютанти в шампионата е обикновено да бъдат определяни за новобранци. Не е чак толкоз невероятно обаче да изместят Украйна или Австрия най-малко от третото място в група С. Припомняме, че на Европейското състезание за повторно вземат участие 24 отбора, разпределени в 6 групи. Освен първите два тима в класирането към осминафиналите не престават и 4-те най-хубави трети в групите. Прогноза за излизане на Северна Македония от групата може и да се увенчае с триумф освен това състояние, а и дава обещание примамлива възвръщаемост.

 

Кой може да стигне по-далеч?

 

Две от осминафиналните двойки не включват спечелили в групите, т.е. прекомерно евентуално е участник в Топ 8 да бъде избран в дуел като Уелс - Швеция или Дания - Хърватия. Защо не международните вицешампиони не са измежду любимците, биха се запитали мнозина? Хърватите могат да стигнат надалеч и този път, нищо чудно да пробият даже до полуфинал. Засега въпреки всичко наподобява необикновено да завоюват европейската купа. Що се отнася до Уелс, след пробива до първата четворка още при дебюта през 2016 година Гарет Бейл и компания също не могат да бъдат отписани от огромните сметки.

 

Сред тимовете, които могат да запишат ненадейно сполучливо показване с постигане до четвъртфинал могат да се наредят още няколко имена. Швейцария, Турция, Русия, Чехия, Полша - всички те при удобно стичане на събитията имат капацитета да излязат от групите си и да преодолеят даже един противник в квалификациите. Естествено, някои от тях са противници - няма по какъв начин да вземем за пример Швейцария, Русия и Турция да бъдат по едно и също време осминафиналисти, в случай че не изхвърлят любимеца в група А Италия. А с изключение на упоменатите Унгария и Северна Македония с дребни шансове да преодолеят първата фаза са Шотландия, Словакия и Финландия. Но събитията са толкоз непредвидими, че действително нито един тим не може да бъде абсолютно зачеркнат.

*публикация

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР