Броени дни преди началото на учебната година, Kaufland България се ...

Броени дни преди началото на учебната година, Kaufland България се

От днес всички клиенти на Kaufland България могат да дарят за топъл обяд на дете в нужда

Броени дни преди началото на образователната година, Kaufland България се включва в обичайна дарителска стратегия „ Топъл обяд “, посредством която се обезпечава храна за възпитаници в неравностойно състояние. Клиентите на хипермаркетите в цялата страна имат опция да се включат с персонални дарения, като за задачата употребяват особено обособените в магазините дарителски кутии. Кампанията се осъществя от Български Червен кръст (БЧК), като за последните 13 години, в които ритейл водачът поддържа програмата, са събрани над 500 000 лева.

„ Топъл обяд “ започва на 5 септември и ще продължи до 5 октомври. С набраните средства през идната образователна година Българският Червен кръст ще обезпечава безвъзмездна топла храна за деца в неравностойно състояние – сираци, полусираци, от многодетни фамилии или с трайно безработни родители. За множество деца от уязвимите групи, обезпечения топъл обяд е значима мярка против отпадането от учебно заведение. От началото на програмата досега са обезпечени 1 554 356 безвъзмездни топли обяда за нуждаещи се деца, които посещават учебно заведение. Близо 20 500 деца в неравностойно състояние са получавали топла храна през образователната година с помощта на набраните благотворителни средства.

Kaufland България е измежду дългогодишните сътрудници на БЧК. „ Топъл обяд “ е една от най-устойчивите стратегии на организацията, която се реализира към този момент 19 следващи години.

Източник: cross.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg