Броени дни преди местните избори премиерът Бойко Борисов включи и

...
Броени дни преди местните избори премиерът Бойко Борисов включи и
Коментари Харесай

Борисов включи и "Балкански поток" в предизборна употреба

Броени дни преди локалните избори министър председателят Бойко Борисов включи и построяването на " Балкански поток " в предизборната изразителност. Той участва на откриването на разширението на газопреносната мрежа по трасето на " Балкански поток " в сектора от българо-турската граница до компресорната станция " Странджа ". Оттам Борисов регистрира, че имаме две газови автомагистрали. " Това доста политици са го говорили, само че ние го изпълняваме, с цел да може в идващите години новото потомство да получава такси от пренос ", заяви при откриването министър председателят Борисов.

В стила на шефа си вицепремиерът Томислав Дончев означи, че  " такова полагане на тръби е, че не ни стигат заварчици ".  " Най-важното е, че върху тези площи към този момент се засява пшеница, царевица и към този момент не ги виждаш тръбите. Казвам го поради еколозите. На процедура за една година няма разлика в хумуса на почвата. Селскостопанските производители може да употребяват почвата както намерят за добре ", разреши премиерът.

Роудшоуто на Борисов продължава, макар че от ЦИК оповестиха, че ще глобят премиера за непозволена пропаганда. Повод за жалбата от страна на левицата стана поредната обиколка със служебната джипка - този път в региона на Велико Търново. Компания на Борисов в джипката правеше досегашния кмет на града и претендент за нов мандат Даниел Панов.

Премиерът и през вчерашния ден употребява новите канали за връзка - в обществените мрежи той означи, че  " В региона на Кнежа ревизирах строителството на " Балкански поток ". Този план (българската му част) е по-евтин от " Южен поток ", който беше спрян поради корупция ". По думите му с помощта на правата и на интерконектора с Гърция потребителите ще могат да употребяват най-евтиния газ.

" 24 вагона дневно докарват тръби тук и над 60-70 тира. Огромен градеж, голямо оборудване - 1 милиард и 200 милиона $, 1 милиард по-евтин от " Южен поток " - ето за това го спряхме, за корупция, помните кои управляваха тогава ", сподели пред публицисти Борисов.

За 250 дни ще бъде построен сектор с дължина от към 308 км от компресорна станция " Полски Сеновец ", намираща се в землището на община Полски Тръмбеш, до българо-сръбската граница. Изпълнител на плана е саудитското обединяване " Консорциум Аркад ".

 

" ЕТИКЕТ "

" Как е Вучич (Александър Вучич, президент на Сърбия, б.а.)? Да го цунеш от мене особено! ", обърна се министър председателят Борисов към сръбския министър на енергетиката Александър Антич, който присъстваше на събитието. Поздравите за Вучич били, тъй като той не вярвал на Борисов, че този план ще се осъществя. Борисов се обърна към министъра с " брато ", а към представител на посолството с: " Къде си, бе, амбасада! ", съобщи dnevnik.bg. " Малко е прашно, вие сте привикнали единствено по килими да ходите в Сърбия ", продължи министър председателят, до момента в който подканяше гостите да видят по-отблизо обекта. " Гледай какви сме убавци! " - заключи министър председателят, откакто всички публични посетители се подредиха към него за фотография.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР