Броени дни преди Коледа сдружение „Благотворни приятели“ успя да възстанови

...
Броени дни преди Коледа сдружение „Благотворни приятели“ успя да възстанови
Коментари Харесай

Коледа е! Сдружение „Благотворни приятели“ възстанови изгорялата къща на сем. Иванови във Враца /снимки/

Броени дни преди Коледа съдружие „ Благотворни другари “ съумя да възвърне изгорялата къща във Враца на сем. Райничка и Ангел Иванови, научи организация BulNews.
На 22 юни късо съединяване в електрическата апаратура провокира пожар, който изпепели дома на възрастното семейство на ул. „ Цветана Табакова “. Фамилията живее непретенциозно и нямаше опция да ремонтира своя дом. По тази причина съдружие „ Благотворни другари “, което е основано от почтени мъже от Враца, Монтана, Мездра, Бяла Слатина и Оряхово, взе решение да помогне на потърпевшите.
Така броени дни преди най-светлия празник сем. Иванови към този момент имат главно ремонтиран дом, в който да живеят. Къщата е с нови покрив и електрическа апаратура, актуализирани баня, тоалетна и стаи. Сменени бяха и дограмата на къщата и входна врата.
От сдружението изричат своите благодарности към притежателя на „ Инекс трейд “ Илиан Цветков, който реагира неотложно и за своя сметка обнови санитарните пространства. На апела за помощ откликна и притежателят на „ Ти Ди Ем слой “ Тодор Гангалов, с помощта на който къщата има нова дограма. В благотворителната акция се включи и общинското БКС, което имаше грижата да извози тоновете боклуци, останали след разчистването на останките от пожара и след ремонта. Семейството беше подкрепено и от кмета на Враца Калин Каменов, който преведе 3 000 лева за справяне с вредите от бедствието.
Пожарът и последвалото бързо възобновяване на унищожената къща демонстрираха, че гражданското общество във Враца е живо и когато е обединено, резултатът е мотив за горделивост. Коледа е!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР