Броени дни остават до началото на най-голямото спортно събитие на

...
Броени дни остават до началото на най-голямото спортно събитие на
Коментари Харесай

Община Банско е готова за стартовете за Световната купа.

Броени дни остават до началото на най-голямото спортно събитие на 2020 година в България – стартовете за Световната купа по ски алпийски дисциплини при дамите. От 24 до 26 януари в Банско ще се събере елита на алпийките в света. Градът ще посрещне хиляди фенове на високото спортно майсторство в най-престижните ски-дисциплини. Като съорганизатор, Общинската администрация на Банско се приготвя интензивно за обичайно отличното осъществяване на надпреварите и съпътстващата ги стратегия.
Кметът Иван Кадев провежда следващата среща на институциите, които имат отношение и задължения, свързани с комфортното, безвредно и несъмнено престояване на спортисти, публицисти, посетители и жители на Банско в трите спортни дни.
На фона на водната рецесия в страната, в подножието на Пирин в кратковременен проект такива опасения няма, рапортуваха от локалното ВиК.
Метеорологичните прогнози се наблюдават деликатно и всички имат подготвеност с техника и подсилени екипи да реагират на всевъзможни обстановки, стана ясно на срещата.
И по време на надпреварите главните проблеми се чака да бъдат свързани с трафика и паркирането. Още в първите дни на годината, кметът Иван Кадев издаде заповеди за краткотрайна организация на придвижването през зимния туристически сезон и по време на надпреварите за Световната купа. Полицията и общинската работа за публичен ред и сигурност са натоварени с предизвикването да предотвратят тапите и случаите. Движението по част от уличната мрежа в града, където са най-натоварените кръстовища, ще бъде направлявано от регулировчици в пиковите интервали.
Общината и полицията молят за спазването на регулацията на придвижване и за паркиране. Противопожарната работа, почистващата техника и колите за спешна помощ би трябвало да имат безконтролен достъп до всички точки на града и ски-зоната. Затова, контролните органи предизвестяват, че прецизно ще наблюдават за нарушавания и ще бъдат безкомпромисни в санкционирането.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР