Броени часове остават до прощалната снимка на депутатите от 44-то

...
Броени часове остават до прощалната снимка на депутатите от 44-то
Коментари Харесай

Равносметката в края на мандата: Депутатът Филип Попов с най-много изказвания от парламентарната трибуна

Броени часове остават до прощалната фотография на депутатите от 44-то Народно заседание. Мандатът му изтича на 26 март, само че по традиция народните представители ще излязат във почивка за предизборната акция. А краят на всеки парламент е време за равносметка.
485 са пленарните съвещания в мандата на това Народно заседание. Не е изненада, че най доста отсъствия е натрупал националният представител от Движение за права и свободи - 479. Естествено, това не е попречило той да получи възнаграждението си.в цялостен размер, тъй като всичките му отсъствия са в рубрика " извинени ".
 Корнелия Нинова от Пловдив: Нека вдигнем глава и дружно да бъдем горделив и свободен народ Корнелия Нинова от Пловдив: Нека вдигнем глава и дружно да бъдем горделив и свободен народ
" Да е цветущ празникът на свободата. Поклон пред хилядите български, съветски, беларуски, украински, полски, финландски, румънски, черного...
Интересна е статистиката за най-вече изявления от парламентарната естрада. От нея можем да изключим шефката на правната комисия Анна Александрова от ГЕРБ, която най-често е представяла нови законопроекти и отчети. Оказва се, че рекордьор по интензивност е видинският народен представител от Българска социалистическа партия Филип Попов. За четири години и 485 съвещания едно от остриетата на левицата е взимал думата 625 пъти!
Самият Попов споделя, че повода за тази интензивност е непримиримостта му към неправдите, които тихомълком са били внасяни за гласоподаване. " Натрупаният през годините опит, както и фактът, че Видинският район е безусловно зарязан и репресиран от ръководството на Борисов, са повода за тази моя интензивност ", споделя депутатът. И добавя, че ръководството на ГЕРБ може да бъде разказано единствено с една дума - срутище. Той недоумява по какъв начин в една парламентарна република министър председателят съвсем от самото начало е отсъствал от парламентаризма. " Във всяко едно изявление съм се управлявал от общата неотстъпчивост на Българска социалистическа партия. Четири години, непрестанно и поредно, водехме политика за слагане на завършек на паралелната страна и задкулисието ", декларира Филип Попов.
Освен мнения по законопроекти и решения на Народното събрание, депутатът от Българска социалистическа партия е създател и на десетки питания към министрите на кабинета Борисов-3. Почти всички от тях касаят управнически решения, свързани с родния му Видин и региона. " Няма по какъв начин да си безропотен и безучастен, когато виждаш по какъв начин ръководството не просто нехае, а целеустремено затрива една от най-проспериращите области в България от близкото минало ", споделя Филип Попов. Той не счита, че върхът, който е сложил в 44-то Народно събрание, е опит за тормоз над ръководещите, а е по-скоро опит да бъде разхлабена желязната хватка в която ГЕРБ, по думите му, е стиснал и задушава Видин.
Затова, счита Филип Попов, в този момент е времето да мислим. И добавя: " Промяната стартира от нас самите – в Българска социалистическа партия започнахме промяна, която да скъса със задкулисието, с сделките и използването на партията и страната за персонални цели, за бизнес ползи и за кариеристични упоритости. Отстояхме тази позиция и в този момент тръгваме с чист облик пред българските жители и претендираме за смяна на този модел на ръководство ".
 Корнелия Нинова пред водачите на Българска социалистическа партия: Можем да дадем на хората смяната и сигурността, които желаят Корнелия Нинова пред водачите на Българска социалистическа партия: Можем да дадем на хората смяната и сигурността, които желаят
" Срещу нас се е изправила голяма машина - машина за операции, лъжлива агитация, култивиране на публичното мнение с всевъзможни мет...
По време на предизборната акция видинският народен представител счита да стигне персонално до гласоподавателите и да ги запознае с решенията, които Българска социалистическа партия предлага. На първо място слага опазването на здравето, стопанската система, образованието, приходите, оправянето с бедността и неравенствата. И напомня, че левицата има други възможности освен на думи и освен в този момент, когато е в предизборна акция - четири години тези оферти са внасяни като различни закони в Народното събрание, само че без резултат.
" Да отидеш да гласуваш не е по-опасно от това да отидеш на пазар. Всеки неупражнил правото си на глас на процедура може да смята, че е дал гласа си на ГЕРБ. Каквото и да си приказваме, Българска социалистическа партия е единствената партия която има потенциала да изрине срутището от властта ", безапелационен е Филип Попов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР