Бритиш еъруейз“ (British Airways) отменя повече полети, планирани за летния

...
Бритиш еъруейз“ (British Airways) отменя повече полети, планирани за летния
Коментари Харесай

"Бритиш еъруейз“ отменя повече полети, планирани за летния ваканционен сезон



" Бритиш еъруейз “ (British Airways) анулира повече полети, планувани за летния ваканционен сезон, заяви във вторник огромният английски авиопревозвач, като новината идва във времена на всеобщи летищни проблеми, породени от дефицит на личен състав и скок в търсенето на пътувания.

Авиокомпанията съобщи, че в този момент ще понижи своя график за април-октомври с 11%, откакто сподели през май заяви, че съкращенията ще възлязат на 10%, съобщи Ройтерс.

" Тъй като цялата авиационна промишленост продължава да се изправя пред най-предизвикателния интервал в своята история, за жалост стана належащо да се създадат някои спомагателни понижения “, съобщи по имейл представител на British Airways и добави:

" Свързваме се с клиентите, с цел да им се простим и да им предложим да нови резервации или да им възвърне изцяло дадените средства ".

Късно в понеделник вестник " Телеграф " (Telegraph) заяви, че British Airways анулира повече от 650 полета от лондонските летища " Хийтроу " и " Гетуик " до дестинации, в това число ваканционни места в Испания, Португалия и Гърция, като анулацията н  полетите ще засегне до 105 000 пасажери.

British Airways не разяснява съответно информацията на " Телеграф ".

Авиокомпаниите и летищата в цяла Европа се мъчат да се оправят със мощното постпандемично търсене от почиващи, причинявайки безпорядък за пасажерите и принуждавайки " Хийтроу " и " Гетуик " да наложат свои лични ограничавания на потенциала.

Миналата седмица английското държавно управление прикани самолетните компании да извършват " реалистични " летни графици, с цел да се подсигурява, че ще избегнат повтаряне на последните безредни подиуми на летищата по време на идния празничен сезон.

През юни Англия краткотрайно смекчи разпоредбите за слотовете на летищата, с цел да разреши на самолетните компании да сформират реалистични графици на полети и да избегнат анулирания в последния миг.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР