British American Tobacco (BAT) обяви значителен пробив по отношение на

...
British American Tobacco (BAT) обяви значителен пробив по отношение на
Коментари Харесай

Нова новина за сериозен напредък в работата по ваксина срещу коронавируса

British American Tobacco (BAT) разгласи " забележителен пробив " във връзка с евентуална ваксина против ковид COVID-19, употребявайки тютюневи растения, оповестява Newsweek съгласно БГНЕС.
Компанията разгласи, че нейният американски биотехнологичен отдел Kentucky BioProcessing (KBP) със седалище в Оуенсборо, Кентъки, работи върху създаването на ваксина с нетърговска цел.
В публично изказване се споделя, че компанията може да създава сред 1 милион и 3 милиона дози седмично, като стартира от юни с поддръжката на сътрудници и държавни организации.
Наскоро KBP клонира част от генетичната поредност на COVID-19, с цел да сътвори антиген, който индуцира имунен отговор в организма и създава антитела. BAT заяви, че антигенът е бил подложен в тютюневи растения за репродукция и откакто растенията са били обрани, антигенът се пречиства. Сега имунизацията минава предклинични проучвания.
BAT споделя, че потреблението на тяхната " технология за бърз напредък на тютюн " има няколко преимущества пред стандартните способи за произвеждане на ваксина. Едно от основанията на компанията е, че е " евентуално по-безопасна ", защото тютюневите растения не могат да са гостоприемници на патогени, които предизвикват човешко заболяване и имунизацията KBP остава постоянна при стайна температура, за разлика от стандартните ваксини, които постоянно се нуждаят от ледник.
" Разработката на ваксини е сложна и комплицирана работа, само че ние имаме вяра, че сме създали забележителен пробив с нашата платформа за технология за произвеждане на тютюневи произведения и сме подготвени да работим с държавните управления и всички заинтригувани страни, с цел да помогнем да спечелим войната против COVID-19. Ние изцяло се привеждаме в сходство с правното съображение на Организацията на обединените народи за метод на цялото общество за битка с световните проблеми. KBP изследва различни използва на тютюневите растения от известно време. Една такава различна приложимост е създаването на ваксини на растителна основа. Ние се ангажираме да допринесем за световните старания за прекъсване на разпространяването на COVID-19 благодарение на тази технология ", споделя доктор Дейвид О`Рейли, шеф на научните проучвания в BAT в изказване.
Д-р О`Райли добави, че компанията работи с американската организация по храните и медикаментите (FDA) и търси насоки за идващите стъпки, които би трябвало да предприеме. Той сподели, че компанията също е ангажирана със здравните управляващи в Съединени американски щати, с цел да форсира създаването на имунизацията.
.
От Американската организация за храните и медикаментите към този момент споделиха, че работят с всички браншове в битката против COVID-19, заболяването, породена от новия ковид.
Още: " В Италия може би стигнаха платото на болестта с ковид, само че СЗО е мощно обезпокоена за света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР