Британците, получили пълен цикъл от някоя от ваксините срещу Covid-19,

...
Британците, получили пълен цикъл от някоя от ваксините срещу Covid-19,
Коментари Харесай

Завръщащите се в страната британци с пълен цикъл ваксина няма да бъдат карантинирани

Британците, получили цялостен цикъл от някоя от имунизациите против Covid-19, няма да бъдат карантинирани при завръщането им от почивки в чужбина, заяви " Скай нюз ". Очаква се в понеделник министър председателят Борис Джонсън да даде изясненост за пътуванията в чужбина и кои страни ще бъдат в по този начин наречената „ алена зона “.

Почивките в чужбина бяха неразрешени към този момент месеци наред, заради опасения, че хората могат да донесат на Острова разнообразни разновидности на ковид.

Макар и проектите на държавното управление към момента да не са оповестени, през днешния ден „ Дейли мейл “ написа, че упованията са всички завръщащи се на Острова да имат изработен тест за Covid-19, без значение дали са имунизирани или не, само че тези, които са изцяло имунизирани ще вършат по-малко проби след посещаването на по-малко рискови страни и ще избягнат 10-дневната карантина при завръщане от страни със междинен риск от болест.

Пътуването в чужбина най-вероятно ще бъде по „ системата на светофара “, който слага страните в алена, жълта и зелена зони. Пътуванията за и от страни от „ алената зона “ или ще бъдат неразрешени или пътуващите ще би трябвало да се карантинират по хотели за 10 дни, за което ще си заплащат, каквато е практиката сега с най-тежко засегнатите от пандемията страни.

Според „ пътната карта “ на Борис Джонсън за излизане от локдауна 17 май е най-ранната дата за почивки в чужбина. Страни като Гърция и Хърватия към този момент оповестиха, че ще одобряват имунизирани британци през лятото без карантина и проби.

Не е ясно ситуацията обаче в други европейски страни като Франция, Италия и Германия, където ограниченията още веднъж се стягат. Между другото държавното управление разгласи, че от 9 април в „ аления лист “ ще попаднат още четири страни - Пакистан, Кения, Бангладеш и Филипините.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР