Британското правителството одобри продажбата на Челси. Сделката за поглъщането на

...
Британското правителството одобри продажбата на Челси. Сделката за поглъщането на
Коментари Харесай

Британското правителство одобри сделката за Челси

Британското държавното управление утвърди продажбата на Челси. Сделката за поглъщането на „ сините “, която е на стойност 4,25 милиарда паунда, бе затворена преди седмици от консорциум, управителен от съсобственика на ЛА Доджърс Тод Боули. Лондонският клуб беше разгласен за обмен през март, малко преди към този момент някогашният притежател Роман Абрамович да бъде глобен поради връзките си с съветския президент Владимир Путин.

Във вторник Висшата лига съобщи, че консорциумът е минал всички нужни проби, които се правят при сходна договорка.

„ Късно нощес държавното управление на Обединеното кралство доближи до позиция, при която можем да издадем лиценз, който разрешава продажбата на Челси “, сподели представител на държавното управление.

Управленският орган не желае Абрамович да получи част от приходите от продажбата, като вместо това финансите ще отидат в банкова сметка, с цел да бъдат дарени за щедрост.

В изказването се прибавя: " След санкционирането на Роман Абрамович, държавното управление работеше интензивно, с цел да подсигурява, че Челси може да продължи да играе футбол. Но постоянно сме били ясни, че дълготрайното бъдеще на клуба може да бъде обезпечено единствено посредством нов притежател.

След задълбочена работа, в този момент сме удовлетворени, че цялостните доходи от продажбата няма да са за Роман Абрамович или друго глобено лице. Сега ще подсигуряваме процеса, от който приходитеще бъдат употребявани за филантропични дела в Украйна, подпомагайки жертвите на войната.

Тези стъпки ще обезпечат бъдещето на значимо културно благосъстояние и ще защитят почитателите и по-широката футболна общественост. Водихме полемики със съответните интернационалните сътрудници за нужните лицензи и им благодарим за цялото съдействие “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР