Британското правителство трябва да се ангажира в „истински преговори с

...
Британското правителство трябва да се ангажира в „истински преговори с
Коментари Харесай

Брекзит без сделка ще разруши Великобритания

Британското държавно управление би трябвало да се ангажира в „ същински договаряния с Европейски Съюз “, съобщи някогашният министър на финансите Филип Хамънд. В първия си коментар след отдръпването си през предишния месец, Хамънд означи, че Брекзит без договорка ще унищожи Обединеното кралство.

В публикацията си във вестник „ Таймс “ Филип Хамънд написа, че „ действителността при Брекзит без договорка ще бъде една унижена и затворена в себе си Англия “. Брекзит без договорка ще бъде изменничество по отношение на референдума от 2016 година и това не би трябвало да се случва, добавя Хамънд.

Премиерът Борис Джонсън прикани Европейски Съюз да отстрани „ защитния механизъм “ за ирландската граница преди приключването на крайния период за Брекзит – 31 октомври, с цел да се стигне до договорка. Мнозина от тези, които гласоподаваха срещу договорката на Тереза Мей, бяха загрижени, че защитният механизъм, целящ да подсигурява, че няма да има твърда ирландска граница след Брекзит, ще остави Северна Ирландия обвързана с известни правила на европейския общ пазар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР