Британското правителство ще разхлаби имиграционните правила, за да позволи на

...
Британското правителство ще разхлаби имиграционните правила, за да позволи на
Коментари Харесай

Великобритания ще разхлаби правилата за прием на лекари от страни извън ЕС

Британското държавно управление ще разхлаби имиграционните правила, с цел да разреши на повече лекари и медицински сестри от страни отвън Европейския съюз да идват и да работят за английската Национална здравна работа (NHS), съобщи " Ройтерс ", като се базира на Би Би Си.

Ръководството на NHS отдавна се оплаква, че годишният таван на броя на квалифицираните служащи от страни отвън Европейски Съюз, които могат да имигрират във Англия, ги затруднява в запълването на позиции.

Таванът, въведен от премиера Тереза Мей по времето, когато беше вътрешен министър, е избран на 20 700 квалифицирани служащи от отвън Европейски Съюз годишно. Той е част от по-широките старания на Мей да понижи имиграцията в сходство с обещанията към гласоподавателите на ръководещата Консервативна партия.

Излизането на Англия от Европейски Съюз се чака да докара до ограничение на служащите от съюза, идващи в страната, което може в допълнение да затрудни наемането на личен състав в NHS. В здравната работа, която от десетилетия разчита на опцията да наема експерти от чужбина, сега има десетки хиляди свободни работни места.

Всичко, което би трябвало да знаете за: След Брекзит (329)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР