Британското правителство ще наложи забрана на Huawei да участва в

...
Британското правителство ще наложи забрана на Huawei да участва в
Коментари Харесай

Британците изхвърлиха Huawei от 5G мрежата си

Британското държавно управление ще наложи възбрана на Huawei да взе участие в построяването на английската 5G мрежа, като подреди на телекомуникационните компании да отстранен оборудването на китайския софтуерен колос до 2027 година, съобщи във вторник медийният секретар на кабинета на Борис Джонсън - Оливър Даудън, оповестява Ройтерс.

Мобилните оператори няма да могат да закупуват 5G съставни елементи от Huawei още от края на тази година, като им е казано да отстранен всички съществуващи механически съоръжения, създадени от китайската телекомуникационна компанията, от английската 5G мрежа до 2027 година.

" Националният център за киберсигурност (NCSC) в този момент е докладвал на министрите, че те трансформирал доста оценката си за сигурност по отношение на наличието на Huawei в 5G мрежата на Обединеното кралство “, съобщи Даудън пред Камарата на общините, откакто п0-рано през днешния ден министър председателят Джонсън ръководи съвещание на Британския съвет за национална сигурност (NSC).

" Това не е елементарно решение, само че е вярното за телекомуникационните мрежи на Англия, за националната ни сигурност и стопанската система ни, както в този момент, по този начин и в дълготраен проект “, означи Даудън и акцентира, че решението значи, че въвеждането в страната на 5G мрежата ще се забави с до 12 месеца вследствие на възбраната на Huawei.

Решението от Лондон идва, откакто Съединени американски щати вкараха в " черния лист " Huawei поради хипотетични опасения за шпионаж, обвиняване, което китайската компания изрично отхвърля.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР