Британското правителство се отказа от идеята си за създаването на

...
Британското правителство се отказа от идеята си за създаването на
Коментари Харесай

Лондон премахва карантината за пътуване до 75 държави

Британското държавно управление се отхвърли от концепцията си за основаването на така наречен " коридори за пътешестване ", като вместо това ще освободи от карантина пътуването до 75 страни, с цел да може британците да пътуват умерено на отмора, написа Telegraph.

Списъкът, който ще бъде оповестен през днешния ден или в петък, ще отстрани възбраната на външното ведомство за несъществени пътувания до съвсем всички дестинации в Европейски Съюз, английските територии, в това число Бермудите и Гибралтар, и Турция, Тайланд, Австралия и Нова Зеландия.

Всички 75 са оценени като задоволително нискорискови дестинации за летовници въз основа на разпространяването на Covid-19, защото честотата на инфекцията им понижава и данните за развиването на болестта са надеждни.

Това значи, че от понеделник, 6 юли, пътуващите до тези 75 страни към този момент няма да би трябвало да са в карантина в продължение на 14 дни след завръщането си във Англия, макар че се чака някои страни, като Австралия и Нова Зеландия, да запазят граничния надзор и карантината до края на 2020 година

Гърция, която се чака да бъде в „ зеления " лист с нискорискова оценка по държавната система, е спряла полетите от Обединеното кралство до 15 юли заради по-високия % на ковид във Англия.

Съединени американски щати, Русия и Бразилия ще бъдат измежду страните в „ аления " лист, където възбраната за несъществени пътувания ще продължи.

Швеция, която оглавява таблицата в Европейски Съюз с % от 60 случая на ковид на 100 000 души население, се чака да бъде класифицирана като " алена ", до момента в който Португалия с 20 на 100 000 също се счита за застрашена от риск след огнище в и към Лисабон.

Коефициентът на Обединеното кралство от 8.5 на 100 000 е на девето място след Люксембург, Сърбия, Украйна, Румъния, Чехия и Хърватия, демонстрира разбор на формалните данни за ковид на Daily Telegraph.

Източници на изданието обаче потвърдиха, че Хърватия, известна туристическа дестинация за британците, ще бъде в листата от 75 страни, както и Турция, която има по-висок % от 9.7.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР