Британското правителство предупреди Европейския съюз, че ще напусне търговските преговори

...
Британското правителство предупреди Европейския съюз, че ще напусне търговските преговори
Коментари Харесай

Ако не бъде постигнат напредък до юни, Великобритания се оттегля от преговорите с ЕС

Британското държавно управление предизвести Европейския съюз, че ще напусне комерсиалните договаряния през юни, в случай че не се обрисува постигането на широкобхватна договорка до края на годината. Това става след оповестената тактика на Даунинг стрийт за идните договаряния с Брюксел.

Отговарящият министър за Брекзит Майкъл Гоув съобщи в Народното събрание, че Обединеното кралство желае да подписа всеобхватно комерсиално съглашение до 10 месеца, само че това не значи, че ще одобри каквото и да е обвързване със законите на Европейски Съюз: "В края на преходния интервал, на 31 декември, Обединеното кралство ще възвърне изцяло своята икономическа и политическа самостоятелност. Искаме най-хубавите вероятни търговски връзки с Европейски Съюз, само че разменната монета в тази договорка няма да е суверенитетът ни ".

Европейски Съюз и Англия основават взаимна комисия за Брекзит

Европейски Съюз към този момент бе изложил целите си в договарянията, които би трябвало да стартират в понеделник. В тях става дума за безтарифна търговия, само че опазване на разпоредбите на Европейски Съюз за държавната помощ, правата на служащите и някои други сфери. Тези проекти бяха посрещнати хладно на Даунинг стрийт. Британците желаят договорка, каквато има блокът с Канада, Япония или Южна Корея. Брюксел обаче счита, че това не е допустимо. Преговорите ще бъдат сложни.

Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е счита, че може да реализира договорка до края на декември и няма желание да удължава преходния интервал. В противоположен случай е подготвен да изведе страната от Европейски Съюз без договорка, което значи търговия по разпоредбите на Световната комерсиална организация, което, съгласно неговите критици, ще нанесе съществени вреди на стопанската система, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР