Британското правителство попитало разбунтували се тори дали ще подкрепят споразумението

...
Британското правителство попитало разбунтували се тори дали ще подкрепят споразумението
Коментари Харесай

Правителството питало тори дали ще одобрят сделката за Брекзит, ако Мей подаде оставка

Британското държавно управление попитало разбунтували се тори дали ще поддържат съглашението за Брекзит , в случай че министър председателят на Англия Тереза Мей подаде оставка, написа " Гардиън ".

Съветници на " Даунинг стрийт " непосредствено са попитали консерватори, които поддържат " корав " Брекзит по време на среща в резиденцията " Чекърс " в неделя дали оставката на Мей е задоволителна, с цел да поддържат договорката с Европейски Съюз за Брекзит.
 Утре Тереза Мей подава оставка?
Утре Тереза Мей подава оставка?

Утре се чака Мей да приказва пред консерваторите в Комисия 1922

Срещата в неделя следобяд е била деликатно проведена. Ключови чиновници на държавното управление поотделно са попитали Борис Джонсън, Иън Дънкън Смит, Джейкъб Рийс-Мог и други разбунтували се тори.

Източник разкри, че по време на тези частни диалози няколко съветници на премиера са попитали дали ще гласоподават за противоречивото съглашение , в случай че Мей се отдръпна.

Премиерът персонално не е загатнал дали ще подаде оставка по време на тричасовата среща в резиденцията, описвана " като кралски банкет ", макар че концепцията в един миг е била повдигната пред нея от Мог и Смит. Министър-председателят не е дал отговор.
 Повече от 100 консерватори желаят Англия да е като Норвегия след Брекзит
Повече от 100 консерватори желаят Англия да е като Норвегия след Брекзит

В Уестминстър е немислим безпорядък

" Дайнинг стрийт " се е надявал да убеди някои от торите, само че наподобява не е реализиран прогрес.

Усилено се спекулира в английския парламент дали Мей ще разгласи дата на отдръпването си в финален опит да прокара договорката за Брекзит.

Междувременно представителят на Демократичната юнионистка партия за Брекзит Сами Уилсън разяснява, че северноирландската партия счита, че отсрочване на напускането на Европейски Съюз с една година ще е по-добрият вид от пробутване на съглашението на Мей.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР