Британското правителство поиска вчера от американските власти да върнат във

...
Британското правителство поиска вчера от американските власти да върнат във
Коментари Харесай

Лондон поиска от Вашингтон връщането на жена на дипломат, убила момче при катастрофа

Британското държавно управление изиска през вчерашния ден от американските управляващи да върнат във Англия дамата на американски посланик, предизвикала гибел при автомобилна злополука, съобщи Франс прес.

Според телевизия " Скай нюз " обвинената за станалата в края на август злополука се е позовала на дипломатическия си имунитет и се е върнала в Съединените щати. Британските управляващи показаха недоволството си от решението на американските управляващи да одобряват дамата назад в Съединени американски щати, предава Българска телеграфна агенция.

" Разговарях с посланика на Съединените щати, с цел да изразя пред него разочарованието на Англия във връзка с това решение ", съобщи английският външен министър Доминик Рааб. В изказването си Рааб изрича съболезнованията си на фамилията на починалия при злополуката 19-годишен Хари Дън. Мотоциклетът на Дън е бил блъснат от автомобила на обвинената на 27 август в Нортхемптъншир, Англия.

Местната полиция удостоверява, че 42-годишна американка, за която се счита, че е обвинената по случая, е напуснала Англия, макар че преди този момент е декларирала, че няма проекти да го прави в близко бъдеще.

Полицията изследва всички благоприятни условия на дипломацията, благодарение на които следствието да продължи, обявиха полицейски чиновници.

" Не знаем по какъв начин да стартираме нашия печал. Ние нямаме нищо. Няма правдивост. Не разполагаме с нищо, което да ни утеши, даже не знаем дали тя изпитва скрупули ", съобщи пред " Скай нюз " майката на жертвата Шарлот Чарлс.

Бащата на Хари показа пред телевизионните камери, че е погнусен и сломен. " Разгневен съм от обстоятелството, че някой може да направи това и след това да се качи на самолета и да отлети ", сподели той.

Американското посолство в Лондон сервира съболезнованията си на фамилията на жертвата и удостовери, че обвинената е напуснала Англия.

Всеки случай, обвързван с повдигането на имунитета на наши дипломати и членове на техните фамилии в чужбина, се преглежда с огромно внимание и на високо равнище, съобщи представител на посолството. Той акцентира, че рядко се стига до повдигане на имунитета на американските дипломати.

" Отправяме цялото си състрадание и най-искрените ни съболезнования към фамилията на жертвата на тази трагична злополука ", сподели още представителят. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР