Британското правителство обяви радикален пакет от данъчни стимули и реформи,

...
Британското правителство обяви радикален пакет от данъчни стимули и реформи,
Коментари Харесай

Великобритания обяви данъчни стимули и реформи

Британското държавно управление разгласи коренен пакет от данъчни тласъци и промени, ориентирани към стимулиране на растежа и вложенията. След малко повече от две седмици от встъпването си в служба, министърът на финансите Куази Куартенг сподели, че се анулира най-високата ставка на налога върху приходите, както и плануваното нарастване на корпоративния налог. Премахва се и таванът за бонусите на банкерите.

Според Куартенг, тези ограничения ще създадат Обединеното кралство по-атрактивно за вложения.
Твърде дълго в страната се отдавахме на битка за преразпределение. Сега би трябвало да се съсредоточим върху растежа, а освен върху данъчното облагане и харченето. Няма да се извиняваме, че управляваме стопанската система по метод, който води до повишение на просперитета и виталния стандарт. Фокусът ни е да създадем Англия по-конкурентоспособна в международен мащаб, без да изоставаме от нашите съперници по света.
Куази Куартенг, министър на финансите на Англия

В коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, министър-председателят на Обединеното кралство Лиз Тръс настоя, че не се опасява да бъде " непопулярна "...

Реакцията на пазарите на думите й от вторник бе показателна - по-нататъшен спад на паунда по отношение на $ до най-ниската му точка от 1985 година

Това се случи единствено ден откакто централната банка на Англия гласоподава още веднъж за повишение на лихвените проценти, до момента в който страната се пробва да се пребори с високата инфлация.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР