Британското правителство обяви, че на 20 февруари ще постави началото

...
Британското правителство обяви, че на 20 февруари ще постави началото
Коментари Харесай

Великобритания ще въведе специална виза за таланти дни след Брекзит

Британското държавно управление разгласи, че на 20 февруари ще сложи началото на нова виза за гении, с цел да насърчи учени, откриватели и математици да отидат във Англия, съобщи " Гардиън ". Няма да има предел какъв брой индивида може да бъдат признати.

Премиерът Борис Джонсън също така разгласи пакет в размер на 300 милиона паунда за проучвания във висша математика.

На фона на наближаването на Брекзит на 31 януари министър председателят сподели: " Тъй като напущаме Европейски Съюз, желая да изпратя обръщение, че Англия е отворена за най-талантливите мозъци по света и е подготвена да ги поддържа в превръщането на концепциите им в действителност ".

Новата ускорена виза заменя остарялата виза за " изключителни гении ", която позволяваше претендентите да бъдат подкрепени от Royal Society, Royal Academy of Engineering, the British Academy, Tech Nation или Arts Council England.

Броят на претендентите преди беше граничен до 2 хиляди на година, само че този предел в никакъв случай не беше доближат.

Сега претендентите няма да се нуждаят от предложение за работа преди пристигнето си във Англия и по интензивен метод ще се обезпечава уседналост за всички учени, които са подкрепени.

Всичко, което би трябвало да знаете за: След Брекзит (433)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР