Британското правителство обмисля възможността да блокира сделката за придобиването на

...
Британското правителство обмисля възможността да блокира сделката за придобиването на
Коментари Харесай

Обединеното кралство може дa блoĸиpa cдeлĸaтa мeждy Nvіdіа и Аrm

Британското държавно управление обмисля опцията да блокира договорката за придобиването на локалния дизайнер на чипове Arm от американския колос Nvidia за 40 милиарда $ на база евентуалния риск за националната сигурност, съобщи Блумбърг, базирайки се на осведомени източници.

Arm, който сега е благосъстоятелност на японския софтуерен конгломерат SoftBank, е значим състезател в бранша на производството на чипове, като неговите дизайни се употребяват в съвсем всички смарт телефони и в милиони други устройства.

От уеб страницата на английското държавно управление излиза наяве, че Службата за защита на конкуренцията и пазарите (CMA) е изпратила отчета си за договорката сред Arm и Nvidia до миниcтъp нa ĸyлтypaтa и цифpoвизaциятa Oливъp Дayдън на 20 юли. В отчета се акцентират опасенията за националната сигурност на Англия при реализирането на договорката.Очаква се Обединеното кралство да организира още по-задълбочено проучване на сливането.

До момента на е взето дефинитивно решение за договорката, като представителите на регулатора и английското държавно управление отхвърлят коментар.

Сделката е следена от близко от целия софтуерен бранш, защото Arm лицензира технологиите си на голям брой компании от сектора. Едно от главните им опасения е, че Nvidia може да ограничи потреблението на технологиите на Arm от други производители на полупроводници и да увеличи цените. Такива опасения към този момент показаха от Qualcomm, Гугъл и Microsoft.

За да се случи, договорката би трябвало да бъде утвърдена от Европейската комисия и регулатори на Съединени американски щати, Обединеното кралство и Китай.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР