Британското правителство иска да разположи военни инструктори в Украйна, в

...
Британското правителство иска да разположи военни инструктори в Украйна, в
Коментари Харесай

Лондон иска да изпрати военни инструктори в Украйна

Британското държавно управление желае да разположи военни инструктори в Украйна, в допълнение към образованието на украинските въоръжени сили във Англия или други западни страни, както сега. Това сподели английският министър на защитата Грант Шапс в изявление за Sunday Telegraph.

Англия и нейните съдружници избягваха публично военно наличие в Украйна , с цел да понижат риска от директен спор с Русия.

Англия обезпечи петседмични курсове за военно образование на към 20 000 украинци през последната година и има намерение да образова сходен брой и отсега нататък.

Шапс сподели, че има опция да се предложи военно образование в Украйна след полемика в петък с английски военни началници.

" Днес говорех за вероятно доближаване на образованието и в действителност и в Украйна, сподели той. Особено в западната част на страната, мисля, че опцията в този момент е да донесем повече неща " в страната ", добави той.

Шапс добави, че се надява английски отбранителни компании като BAE Systems да продължат с проектите си за основаване на оръжейни заводи в Украйна.
 Англия даде обещание на Украйна десетки хиляди артилерийски снаряди
Англия даде обещание на Украйна десетки хиляди артилерийски снаряди

Подкрепа против съветската експанзия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи в събота, че желае да трансформира отбранителната промишленост на страната си в огромен боен център, като си партнира със западни производители на оръжия, с цел да усили доставките на оръжие за контранастъплението на Киев против Русия.

Премиерът Риши Сунак назначи Шапс министър на защитата на 1 септември след оставката на неговия предходник Бен Уолъс.

Министерството на защитата на Англия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg