Британското правителство е уведомило новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула

...
Британското правителство е уведомило новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула
Коментари Харесай

Великобритания отказа на Брюксел, няма да издига кандидат за еврокомисар преди изборите

Британското държавно управление е уведомило новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че няма да номинира претендент за еврокомисар преди парламентарните избори в Обединеното кралство, ориентирани за 12 декември, съобщи БНР.

„ Потвърдихме пред Европейски Съюз, че предизборните правила показват, че Англия нормално не прави номинации за интернационалните предопределение в този интервал “, съобщи през днешния ден представител на английските управляващи.

Междувременно представителят на новоизбраната Европейска комисия Ерик Мамер удостовери пред „ Хоризонт “, че е получил писмо от английският министър председател Борис Джонсън, в което той уведомява Фон дер Лайен за решението на държавното управление.

Източници от Европейски Съюз обявиха пред Агенция Франс Прес, че Европейска комисия може да стартира работа и без английски комисар. Комисията на Фон дер Лайен трябваше публично да встъпи в служба от 1 ноември, само че датата беше отсрочена, откакто Европейският парламент отхвърли претендентите за еврокомисари на Франция, Унгария и Румъния. Ако чуванията на номинирани от Унгария, Франция и Румъния претенденти завършат сполучливо, новата Еврокомисия може да стартира работа на 1 декември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР