Британското подразделение на HSBC придоби Silicon Valley Bank UK Limited

...
Британското подразделение на HSBC придоби Silicon Valley Bank UK Limited
Коментари Харесай

Silicon Valley Bank UК Limited e придобито от HSBC

Британското поделение на HSBC закупи Silicon Valley Bank UK Limited за алегорична такса от £1, с което ускори франчайза си за комерсиално банкиране и способността си да обслужва новаторски и бързоразвиващи се компании.

Дъщерното сдружение на HSBC във Англия направи известие за придобиването на Silicon Valley Bank UK Limited (SVB UK) на 13 март.

Този ход следва неотдавнашното затваряне на SVB от американските управляващи на 10 март, което провокира суматоха на крипто пазарите заради това, че някои огромни крипто компании като Circle и Coinbase имат забележителна експозиция към банката.

Към 10 март 2023 година SVB UK имаше заеми на стойност към £5.5 милиарда паунда ($6.7 милиарда) и депозити на стойност към £6.7 милиарда ($8.1 милиарда). HSBC съобщи, че придобиването ще бъде финансирано от съществуващите запаси и ще бъде приключено неотложно.

За финансовата година, приключваща на 31 декември 2022 година, SVB UK записва облага преди облагане с налози в размер от £88 милиона ($107 милиона). Очаква се нейният личен капитал да бъде към £1.4 милиарда ($1.7 милиарда).

Според основния изпълнителен шеф на HSBC Group, Ноел Куин, придобиването има за бизнеса на HSBC в Обединеното кралство, укрепва франчайза на банката и усъвършенства способността на сдружението да обслужва новаторски и бързоразвиващи се компании. Той добави, че клиентите на SVB UK могат да продължат да банкират както нормално – сигурни, че депозитите им са подкрепени от силата, сигурността и сигурността на HSBC.


 


Финансовите условия на придобиването към момента не са оповестени. Все отново HSBC уточни, че активите и пасивите на фирмите майки на SVB UK са изключени от договорката. Дружеството съобщи, че окончателното пресмятане на облагата, произлизаща от придобиването, ще бъде предоставено навреме.

HSBC е измежду най-големите организации за банкови и финансови услуги в света, с мрежа, обхващаща над 65 страни и територии. С придобиването на SVB UK, HSBC цели да ускори позициите си на английския пазар и да подкрепи развиването на клиентите на SVB UK както в Обединеното кралство, по този начин и в интернационален проект.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР