Британското министерство на отбраната съобщи, че през първите три месеца

...
Британското министерство на отбраната съобщи, че през първите три месеца
Коментари Харесай

Лондон: Руските жертви в Украйна са колкото съветските в Афганистан

Британското министерство на защитата заяви, че през първите три месеца от войната в Украйна Русия евентуално е дала същия брой жертви колкото Съюз на съветските социалистически републики по време на 9-годишната война в Афганистан. Разузнаването счита, че в Русия ще нарасне публичното неодобрение с продължаващото повишаване на броя на жертвите, съобщи БНР.

От министерството на защитата показват, че високият брой на съветските жертви, изключително по време на офанзивата в Донбас, може да се изясни с комбинацията от неправилна тактиката и едва командване, лимитирана поддръжка от въздуха и липса на еластичност на въоръжените сили.

Британските военни предвиждат, че броят на жертвите ще продължава да пораства и осведоменото със протичащото се съветско публично мнение ще надига от ден на ден глас на неодобрение от войната.

Статистиците напомнят, че Съветският съюз е изгубил към 15 000 бойци в Афганистан и над 53 000 ранени в опит да държи на власт комунистическия режим, а кървавите събития са един от факторите за разпадането на Съветския съюз. Междувременно през днешния ден Генералният щаб на украинските въоръжени сили разгласи, че от началото на войната са убити над 29 000 съветски военни.

Междувременно бе обявено, че Нова Зеландия ще изпрати в допълнение 30 военни във Англия, които ще оказват помощ за образованието на украински бойци.

Съобщението бе направено персонално от премиера на страната Джасинда Ардърн. А английският министър председател Борис Джонсън написа намерено писмо до децата на Украйна, в което ги възхвалява като образец за подражателство за деца и възрастни по света в сложни времена и заявява, че британците в никакъв случай няма да ги не помнят.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР