Британското министерство на финансите заяви, че е обявило цялата ливанска

...
Британското министерство на финансите заяви, че е обявило цялата ливанска
Коментари Харесай

Лондон обяви цялата "Хизбула" за терористична организация

Британското министерство на финансите съобщи, че е оповестило цялата ливанска организация " Хизбула " за терористична формация според регламента " За тероризма и финансирането на тероризма " и ще замрази активите й, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Преди това единствено военното крило на " Хизбула " беше обект на заледяване на активи съгласно английските държавни правила. Такава е и общата позиция на Европейския съюз.

" Хизбула ", мощно въоръжена формация, оповестена за терористична организация от Съединени американски щати, е основана през 1982 година от иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война и е значима част от ръководен от Техеран районен съюз, прочут като " оста на съпротивата ", отбелязва " Ройтерс ".

Израел и американски политици са посочвали " Хизбула " като виновна за атентата на летището в Бургас против израелски туристи, в който починаха няколко души, в това число български жител. Разследването в България не уточни шиитската организация като обвързвана с терористичния акт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР