Британското летище "Хийтроу" (Heathrow) се оказа на годишна загуба от

...
Британското летище "Хийтроу" (Heathrow) се оказа на годишна загуба от
Коментари Харесай

Летище Хийтроу със загуба от 2 млрд. паунда през 2020 г.

Британското летище "Хийтроу " (Heathrow) се оказа на годишна загуба от 2 милиарда паунда през 2020 г, откакто поради коронавирусната пандемия броят на пасажерите се срина до равнища, които за последно бяха следени през 70-те години на предишния век.
"Хийтроу " заяви в сряда, че броят на пасажерите през предходната година е понижен със 73% спрямо миналата година, или от 80.9 милиона до едвам 22.1 милиона.
В същото време общите доходи са намалели с 62% до 1.18 милиарда английски лири, което е довело до годишна загуба преди облагането с налози от 2.01 милиарда паунда (около 2.8 милиарда долара).
"2020 година беше една от най-предизвикателните ни години, само че макар загубите от 2 милиарда паунда и свиването на броя на пасажерите до равнища, които не сме виждали от 70-те години на предишния век насам, аз съм извънредно горделив от метода, по който нашите сътрудници поддържат нашите пасажери в сигурност и централният летищен хъб на Англия остана отворен за жизненоважни доставки от самото начало ", съобщи основният изпълнителен шеф на летище "Хийтроу " Джон Холанд-Кей.
Компанията съобщи, че поддържа проекта на английското държавно управление за рестартиране на пътуванията и че ще работи с Глобалната работна група за пътувания към държавното управление на Обединеното кралство, с цел да помогне за "безопасното рестартиране на интернационалните пътувания и търговията в международен мащаб ".
От "Хийтроу " приканиха държавното управление да одобри общ интернационален стандарт за пътешестване, с цел да разреши пътуването да се рестартира през лятото и да обезпечи данъчни облекчения за летищата, с цел да им помогне да излязат от рецесията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР