Британско-шведската фармацевтична компания АстраЗенека, която заедно с Оксфордския университет разработва

...
Британско-шведската фармацевтична компания АстраЗенека, която заедно с Оксфордския университет разработва
Коментари Харесай

АстраЗенека с допълнителни тестове на ваксината за Covid-19

Британско-шведската фармацевтична компания АстраЗенека, която дружно с Оксфордския университет създава ваксина против Covid-19, има намерение да извърши спомагателни световни проби за оценка на ефикасността на своята ваксина след зародилите въпроси по отношение на резултатите от последните тествания, заяви шефът на компанията Паскар Сорио, представен от Ройтерс.

Главната цел на новите изследвания ще бъде да се разгадае за какво по-ниски дози на имунизацията при пробите са дали по-добър резултат, в сравнение с цялостните дози, сподели Сорио.

Според оповестените в понеделник предварителни резултати от клиничните тествания, извършени върху 20 000 доброволци от Англия и Бразилия, междинната успеваемост на имунизацията се оказала към 70 %. В процеса на тестирането се изяснило, че при инжектиране на две идентични по количество дози през един месец, успеваемостта възлизала на 62 на 100. Този индикатор обаче скачал до 90 %, когато първо се инжектирала дребна доза, а втория път - увеличена доза.

След тези констатации "е належащо да проведем спомагателни проучвания ", сподели Сорио, като добави, че в новите проби ще вземат участие доброволци от разнообразни страни. "Този път разчитаме да получим резултата по-бързо, тъй като към този момент знаем, че успеваемостта е висока и ще би трябвало да включим по-малък брой доброволци ", означи той.

Шефът на компанията изрази мнение, че новите проби няма да повлияят на решението на регулаторите от Англия и Европейски Съюз за одобрение на потреблението на тази ваксина.

Тази вест идва на фона на подозренията, които някои специалисти показват по отношение на ефикасността на имунизацията на АстраЗенека, което съгласно тях може да понижи възможностите й да получи бързо утвърждение от регулаторите в Съединени американски щати и Европейски Съюз, отбелязва Ройтерс.

Британското държавно управление авансово е поръчало 100 млн. дози от имунизацията на този производител, които са задоволителни за имунизиране на 50 млн. души. Вече бяха изразени очаквания, че имунизирането с оксфордската ваксина може да стартира в страната още през декември.

Ройтерс оповестява също по този начин, че основателите на съветската ваксина "Спутник V " са предложили през днешния ден при новите проби на АстраЗенека двете ваксини да се комбинират. Те показват в Туитър, че това можело внезапно да усъвършенства ефикасността на ваксинирането, изключително при осъществяване на реваксинация, тъй като били от разнообразни видове, които се допълват.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР