Британският заместник-министър на вътрешните работи Алан Дънкън подаде оставка ден

...
Британският заместник-министър на вътрешните работи Алан Дънкън подаде оставка ден
Коментари Харесай

Утре Великобритания ще има нов министър-председател

Британският заместник-министър на вътрешните работи Алан Дънкън подаде оставка ден преди оповестяването на новия министър-председател на Англия. Тази вечер завършва гласуването на членовете на Консервативната партия за наследника на Тереза Мей, като резултатът от вота ще бъде разгласен на следващия ден.

С писмо до английския министър в оставка Тереза Мей, Алан Дънкън, показва своите несъгласия по отношение на излизането на Англия от Европейския съюз без договорка.

,,Трагично е, че Лондон можеше да бъде преобладаващата интелектуална и политическа мощ в Европа и оттатък, а сега всеки наш работен ден минава под тъмния облак на Брекзит'', показва подалият оставка зам-министър на вътрешните работи.

Миналата седмица финансовият министър Филип Хамънд също разгласи проектите си за овакантяване. Според английски медии 12 министри имат намерение да подадат оставка, в случай че някогашният първи посланик на Англия Борис Джонсън стане министър председател. Социологическите изследвания сочат, че той е любимец за премиерския пост, осведоми Българска национална телевизия.

В "Дейли Телеграф " Борис Джонсън показва визията си за възможното си премиерско ръководство. Според него договорката на Тереза Мей, която три пъти беше отхвърлена в Народното събрание, е към този момент "мъртва ". Вместо това той ще се опита да контракти ново съглашение за свободна търговия, с което да бъде отстранен юридическия и стопански проблем към бъдещата границата сред Северна Ирладния и Република Ирландия.

Ако не може да бъде контрактувано сходно комерсиално съглашение до датата на овакантяване 31 октомври, то тогава в проектите на Борис Джонсън е овакантяване без договорка. Макар и сходен сюжет да е вероятен, предишният четвъртък английските депутати гласоподаваха оферти, които ще затруднят идващия министър председател да разпусне Народното събрание, за да бъде прокаран корав Брекзит без възражения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР