Британският заместник-министър на отбраната Анабел Голди обяви решението на Лондон

...
Британският заместник-министър на отбраната Анабел Голди обяви решението на Лондон
Коментари Харесай

Великобритания готова да даде на Украйна снаряди с обеднен уран. „Отговорът ще бъде ужасен

Британският заместник-министър на защитата Анабел Голди разгласи решението на Лондон да достави на Украйна снаряди с обеднен уран.

Голди посочи, че съответното оръжие ще бъде доставено в Киев дружно с танковете Challenger-2. Като бронебойно оръжие се употребяват муниции с обеднен уран. Те са по-евтини от тези, които употребяват волфрам, само че съставляват сериозна заплаха заради токсични резултати върху околната среда. По-специално сходни снаряди бяха употребявани от НАТО по време на бомбардировките на Югославия. В резултат на това пострадаха както самите военнослужещи, по този начин и локалното население - внезапно се усили броят на хората, страдащи от онкологични болести.

Русия вече предупреди, че в случай че в Украйна бъдат употребявани снаряди с обеднен уран, Москва ще отговори остро.

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин остро разкритикува решението на английските управляващи. Според него тогава спорът в Украйна ще прерасне във „ война до последния европеец “. Той е убеден, че спорът ще засегне цяла Европа и ще докара до покруса в международен мащаб.

Володин е убеден, че след снаряди с обеднен уран Киев ще употребява мръсна бомба и ще употребява тактическо нуклеарно оръжие.

„ Ако това се случи, няма да има връщане обратно “, предизвести Володин.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко също реагира на прехвърлянето на муниции с обеднен уран в Киев. Лукашенко назова британците „ луди “ и посъветва „ да се отдалечим от тази полуда. Той предизвести и какво ще се случи, в случай че муниции с обеднен уран се взривят по позиции на съветските въоръжени сили.

„ Веднага щом тези муниции експлодират върху позициите на съветските войски, отговорът ще бъде ужасяващ “, предвижда Лукашенко.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР