Британският вестник Гардиън“ коментира събитията около мигрантския граничен натиск днес

...
Британският вестник Гардиън“ коментира събитията около мигрантския граничен натиск днес
Коментари Харесай

Гардиън: България е изпратила допълнително хиляда войници по границата с Турция

Британският вестник „ Гардиън “ разяснява събитията към мигрантския граничен напън през днешния ден на Балканите. Стотици бежанци в Турция започнаха да идват по границите на страната с Гърция и България в петък откакто Анкара ненадейно оповести, че няма повече да блокира пътя им към Европа, написа изданието, като отбелязва, че гръцката полиция е употребила димни гранати на един от граничните постове, а България е изпратила в допълнение сили по границата с Турция.

Решението на турските управляващи принуди двете прилежащи страни да укрепят границите си откакто техните държавни управления обявиха, че няма да разрешат никой да премине на тяхната територия, написа електронното издание на „ Гардиън “. 

Изданието отбелязва, че по турския ефирен канал NTV са показани фрагменти на хора, вървящи през полета с раници и торби, които споделят, че са се пробвали да прекосят границата с България при Капъкуле, само че не са били пуснати. Цитиран е гръцки държавен чиновник, че бежанците няма да бъдат позволени, тъй като те са „ нередовни мигранти “, а министър председател Кириакос Мицотакис е споделил, е пределно явен, че " противозаконните влизания в страната няма да бъдат толерирани ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР