Британският вестник Financial Times обяви президента на Украйна Володимир Зеленски

...
Британският вестник Financial Times обяви президента на Украйна Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Financial Times призна Зеленски за човек на годината

Британският вестник Financial Times разгласи президента на Украйна Володимир Зеленски за персона на годината , написа Руската работа на Би Би Си.

" Много украинци преди февруарската инвазия го смятаха за смешник и дилетант , некадърен да одобри предизвикването на високия пост, само че 44-годишният Зеленски съумя да заеме полагащото му се място в историята с помощта на невероятното си водачество и устойчивост ", написа FT.

Украйна изненада целия свят с отблъскването на щурма против Киев и провеждането на контранастъпление в Донбас, отбелязва вестникът. Тя си върна половината територия, завладяна от съветските войски, а в този момент, с настъпването на зимата, украинските военни се придвижват на юг и изток, с цел да освободят цялата окупирана територия, в това число Донбас и Крим, написа изданието.

" Точно както Уинстън Чърчил говореше по радиото, с цел да сплоти страната си по време на Блица, Зеленски употребява обществените медии, с цел да търси безмилостно военна и финансова поддръжка от Запада, трансформирайки тежкото състояние на своя народ в честен лост против водачите на Европа и Съединените щати. "

" Зеленски също се трансформира в въплъщение на смелостта и устойчивостта на украинския народ в битката му против съветската експанзия. Именно заради тези аргументи Financial Times призна Зеленски за Човек на годината ", заключава изданието.
 Удостоиха Зеленски с премията „ Роналд Рейгън “
Удостоиха Зеленски с премията „ Роналд Рейгън “

Без военна подготовка, той се трансформира в лице на съпротивата…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР