Британският вестник Файненшъл таймс (FT) призна украинския президент Володимир Зеленски

...
Британският вестник Файненшъл таймс (FT) призна украинския президент Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Володимир Зеленски - човек на годината на Файненшъл таймс

Британският вестник " Файненшъл таймс " (FT) призна украинския президент Володимир Зеленски за човек на годината.

" Зеленски стана въплъщение на смелостта и устойчивостта на украинския народ в битката му против съветската експанзия ", изяснява медията.

FT дефинира украинския държавен глава за противовес на криещия се в Кремъл руски диктатор Владимир Путин, чиято фикс идея да възвърне Руската империя струва десетки, може би стотици хиляди животи.

В публикацията си изданието съпоставя Зеленски с английския министър председател Уинстън Чърчил, който приказва по радиото, с цел да сплоти кралството по време на блицкрига. Президентът на Украйна също употребява обществените мрежи, с цел да упорства за военна и финансова поддръжка от Запада.

На изявление за FT Зеленски си спомня първите дни на пълномащабното навлизане на Русия и решението си да остане в Киев:

" Аз съм повече виновен, в сравнение с самоуверен. Просто ненавиждам да отчайвам хората. "

Британски публицисти считат, че решението на президента да остане в столицата, вместо да одобри предлагането на Съединени американски щати за евакуация, " се трансформира в един от най-важните моменти от войната, който подтикна украинската войска и нейния народ да се съпротивлява ".

" Това беше изненада за украинците и западните съдружници, които имаха ниски упования от политическото управление на страната ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР